Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Medvědí problémy v Japonsku

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-japonsko-nasazuje-vojaky-k-boji-proti-smrtici-vlne-utoku-medvedu-290876#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Tohle nikdo nevymyslí:

Na horské silnici za městem místní lesní úředníci ukázali vojákům, jak pasti sestavit a naložit na nákladní automobily. Vojáci s bílými přilbami měli u sebe sprej proti medvědům a byli chráněni dalšími vojáky se štíty a dlouhými dřevěnými tyčemi ve tvaru pušek, které se obvykle používají pro bajonetové cvičení.

:-D

Předmět Autor Datum
Vojáci byli na místě, aby přepravili, nastražili a zkontrolovali ocelové pasti používané k odchytu m… nový
Jan Fiala 06.11.2025 06:53
Jan Fiala
Vypustí je v nějaké oboře a za peníze jde všechno. Také mě to zaujalo a proto jsem to sem pro pobave… poslední
nerady 06.11.2025 08:44
nerady

Vojáci byli na místě, aby přepravili, nastražili a zkontrolovali ocelové pasti používané k odchytu medvědů, kteří jsou později zastřeleni vyškolenými lovci najatými za účelem redukce populace těchto zvířat.

Pochopil jsem to správně, že je pochytají do pastí, aby je pak vyškolení lovci zastřelili? To je picnou v té pasti nebo je někde vypustí, aby si ten, kdo si zaplatí zastřelení medvěda zastřílel?

Vypustí je v nějaké oboře a za peníze jde všechno. Také mě to zaujalo a proto jsem to sem pro pobavení hodil, aby na Slovensku věděli jak se to má správně dělat, a ne se nechat napadnout a pak střílet v sebeobraně. A pokud ty lovce najímají tak by jim za to měli ještě platit a to jen ten správný kapitalizmus. Jedině tak se tam neprojeví korupční jednání.:-D
Ještě doplnění z oficiální zprávy ČTK: "Stárnoucí skupina lovců, na kterou se úřady kdysi spoléhaly, je nyní přetížená."
Jedná se o medvěda ušatého, který může vážit až 130 kg. No v podstatě jsou to malí medvídci.:-)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru