Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Slovensko na pokraji ekonomické krize. Ministr financí připustil, že sáhne na dávky

Moje cisla vychadzali z naseho finstatu. Pisal som, ze ide o SK Tesco, nie CZ.
Pisal som o globalnych cislach vs stredoeuropske a jedinu vynimku co sme teda nasli je to CZ Tesco.
Ty tam hned vidis odliv zisku do materskej firmy.
Preco?
Nedavalo by to logiku, pretoze materska firma sidli v GB, kde je dan z prijmu PO 25%, pricom v CR 21%...takze preco by to robili?
Prosim ta len nezacni o nejake offshore firme, ktoru ma Tesco PLC niekde v Mozambiku a ze zisk vyvaza tam...pretoze na to uz naozaj nebudes mat ani zamak dokazu.

Pozri dohdonime sa...ano tie skazk o tom ako nas korporaty oberju a vyvazaju zisk do zahranicia existuju...ano urcite su postavene ciastocne na realnych zakladoch, ktore sa v minulosti stali.
Ale neverim v ziaden velky odliv zisku do zahranica, ktore by robili korporaty, pretoze si to nedvolia uz len z reputacneho hladiska.
Dobre vies, ze EU na to dost prisne dohliada, ze firmy ako Amazon, Google a pod boli prinutene zriadit si v EU svoje lokalne pobocky a zdanuju svoje peniaze tu...ze je to zrovna Irsko. Luxembirg a pod...to nie je nahoda samozrejme;o).

Vyvazanie ziskov do offshore spolocnosti je podla mna uz len vysada lokalnych podnikatelov, korporaty s tym uz davno prestali, pretoze ma na ne EU komisia pomerne velky dosah.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat