Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Slovensko na pokraji ekonomické krize. Ministr financí připustil, že sáhne na dávky

No vidis konecne si nasiel nieco, kde su fakty a mozme o tom diskutovat.
Ak cela stredoueropska skupina ma pomer okolo 4% je naozaj viac ako divne preco je v CR 0.25%(0.98).

Lenze nemame ziaden dovod zaca hned bluznit ao vyvazani zisku za hranice, pretoze ak sa vyznas trosku v uctovnictve vies si takyto rozdiel vysvetlit aj bez vymyslania.
Napriklad zvysenou konkurenciou oproti inym krajinam. U nas ma Tesco celkom silne postavanie a ak odpocitame Billu, Kaufland a Lidl mame tu uz len COOP Jednota ako mensi retazec na dedinach.
U vas len z reklamy poznam viacero retazcou + vietnamkse vecierky, ktore u nas takmer neexistuju.
Tesco CZ moze byt naozaj tlacene do nizsich marzi ako ma v okolitych statoch. Tesco SK je dominantnym hracom na trhu a my sme naopak riesili skor kauzy, kedy tlacili zo svojej pozicie dodavatelov do nizkych cien ie celkom ferovym sposobom.
Mozno Tesco CZ v tychto rokoch expandovalo, take otvorenie novej prevadzky samozrejme uctovne ovplyni pomer zisku a obratu, ak ich je niekolko....
Retazec moze splacat pozicku, leasingy...hocico, co ti ovplyvni nakladovu polozku.
Mame kopec moznych a pravdepdobnych scenarov.

Naopak tvoje tvrdenie o vyvazani zisku za hranice je postavene len na domnienke z nizkeho pomeru zisku a obratu.
A vobec ti nie je podozrive, ze materske Tesco vysava ten zisk podla cisiel len z CZ. Preco nie z SK, HU?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat