Nenapadá mne, že bych se o to chtěl ucházet, ale kdyby mne o to někdo kdo do toho má co mluvit požádal, asi bych se nad tím vážně zamyslel. Ale myslím, že se to nestane.
Slyšel jsem, že v jedné obci nějaké stranické uskupení nabídlo místo na kandidátce místní lékařce, jako že tam bude jen do počtu, aby se ta strana zviditelnila. Ona s tím souhlasila. Ale volby dopadly tak, že z toho stranického uskupení byla zvolena jen ona (a to ta strana z předchozích voleb měla starostu i místostarostu). Pak se na ni obrátil starosta, aby se vzdala volebního výsledku v jeho prospěch a totéž po ní chtěl místostarosta. Ona to odmítla, že voliči zvolili ji a ne tu stranu a že by je zklamala.
Povídalo se, že po plyšáku byla na kandidátní listinu připsaná jedna zpěvule, lidi jí dali preferenční hlasy a zvolili ji ale ona po volbách odstoupila. Když jí to někdo vyčítal, odvětila, že se tam nechala připsat je proto, aby se lidi "rozhodli správně".
Citát z klasika:
Zásada náboženská: Kdo není se mnou je proti mně.
Zásada politická: Kdo není se mnou je lump.
Výňatek z jiného klasika:
...
Oskar Hronec z Košťálová se stal poslancem a Pěšinkovi se za to přece jen dostalo několika výtek od jeho věrných stoupenců. Ale Pěšinka jim klidně odpovídal:
„V parlamentě je dost a dost ještě větších mezulánů, než je tenhle barončin zeť! Čím víc je tam takových truhlíků, tím lip pro naši věc. Protože ti chytří jsou tak závistiví, že se pořád jenom hádají a všecko kazí."
...
Ale hlavně že je sranda.