Taky nejsem prepper, ale v mládí jsem bydlel o prázdninách u babičky na samotě bez elektřiny. Nyní bydlím na vesnici a jako největší problém vidím plný mrazák a v případě konfliktu v místě mého bydliště opuštění vybudovaného zázemí. Jelikož mám topení na samotíž, sporák na propan-butan, na zahradě postavená klasická kamna, u domu podzemní nádrž na 40 m3 užitkové vody, studánku pod domem, tak vše ostatní mimo léky a omezené zdravotní možnosti jsou prkotina. Spousta Čechů má chalupu, chatu či zahrádku a umí se přizpůsobit. Je však pravdou, že když jsem byl na vojně v 70 letech minulého století tak moji "spolubojovníci" zakazovali veliteli roty mi dát opušťák, jelikož by v zimě bez mé přítomnosti na rotě zmrzli.
Myslím, že bych bez větších problémů přežil měsíc a pokud bych věděl, že to bude mít delší trvání vím kde nakoupit za hotové bez elektřiny. Co se týká filtrování vody na pitnou tak dokonce rozporuji odbornou literaturu, která přejímá postupy z ciziny. Když jsem to zkoušel tak to nefungovalo. Syn jelikož ovládá angličtinu, našel originální článek a zjistil, že to někdo blbě přeložil a po jeho přeložení jsme vodu bez problémů přefiltrovali.