Karle toto zdaleka nie je problem AI, navyse ako bolo povedane nech ukazu cely vystup ako AI uzivatel k tomu rozhodnutiu "dokopal".
Nebezpecenstvo AI je v inom.
AI je presvedcive pri beznych veciach hoci radi blbost. AI ti nepovie nie som si ista, neviem presne, ale mozno je to takto. AI ti povie je to takto.
Pouzivam ju kazdy den ako svoju rozsirenu pamat, takze sa skor pytam na veci, ktore viem, ale nevie si prave spomenut a podla toho viem, ked ma posiela AI zlym smerom.
Lenze si predstav, ze si pytas od nej radu v niecom o com nemas sajnu. A kedze ti predtym 99x poradila dobre(pretoze vacsinou radi spravne) budes jej verit ta bude viest zlou cestou.
Druha hrozna vec, co nas caka je spirala, do ktorej sa rutime.
Dnes je na nete kopec blbosti, ale dajme tomu, ze podstatna cast obsahu je relevantna.
V buducnosti bude obsah netu tvorit vacsinou AI, ak vytvori zlu informaciu, tak ju zaroven prijme pri svojom uceni a v buducnosti ti ju odporuci ako spravnu. A tych mylnych informaci bude coraz viac a viac a tych zlych rad bude coraz viac a viac, ale ty uz vlastne nebudes vediet co je dobre a co zle, pretoze budes na AI uz par rokov zavisly...pretoze to nas caka, doba osobnych asistenov, chytrych domacnosti, AI kamosov, AI mileniek, AI robotov a pod.
A dozijeme sa toho este aj my, nie je to tak daleko.
Ja pocitam, ze do 5-10 rokov nas bude na rodinnej oslave obsluhovat AI robot a nebude to len sluha, bude to dokonca dalsi clen, s ktorym si pokecas, povie ti vtip, ci sa zasmeje na tvojom. Proste dalsi clen rodiny. Ten vyvoj ide kurevsky rychlo.