V lesích na Šumavě prchá ozbrojená dvojice převaděčů
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-v-lesich-na-sumave-prcha-dvojice-ozbrojenych-prevadecu-40494014#dop_ab_variant=1388810&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
Při přečtení nadpisu jsem se domníval, že čtu titulek z novin na počátku padesátých let minulého století. Že by návrat k starým časům?
Pracuje tam "Král Šumavy"..... akurát tam nie sú hraničiari......
Německá hranice je střežená fest. Nevím jestli ještě, ale několikrát jsem ji projížděl od dubna do srpna a volný průjezd byl zatarasený a byly normální hraniční kontroly. Vůbec nechápu, jak je v šenghenském prostoru něco takového možné a že to němcům prochází. (Nejde jen o hranici s čechama, ale i o hranici s Rakouskem a švýcaskem a asi i všechny ostatní, já překračoval jen tyhle. Přitom na jiných hranicích si vás nikdo ani nevšimne a taky proč by měl, to je jeden z výdobytků společné EU a hlavně šenghenu.)
No a pokud je hraniční stráž (hraničáři), tak se nedivme, že jsou i převaděči, kteří potřebným ukazují, kudy ty kontroly obejít.
A opravdu je to jak v nějakých jiných časech. Škoda že na těch novinkách toho o moc víc než v tom nadpisu není.
My jeli pres nemecke hranice v zari - CR/Nemecko/Svycarsko, pri zpatecni ceste Rakousko/Nemecko/CR a kontrola nebyla nikde.
Ale oficialne stanovisko DE je, ze kontroly zaviedli a budu tam az do odvolania.
Tak im treba, kedze k migrantom sa spravaju tak...divne.