Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem O "móde" na úkor zdravia.

Ahojte,

dnes je v móde kaličiť si telo. Kačkopery, piercingy, tetovania, plastiky, kastrácia, botoxy a neviem ešte čo. Nehovorím len o divnej móde chlpatých papúč po vonku do blata či pol hlavy vyholenej a druhá polovica vyfarbená v 4 farbách ako prachovka na stenu, ale vyložene o kaličení tela. Osobne to príde nie len nechutné a odporné ale aj, neviem ako by som to popísal, divné že ľudia si dobrovoľne ubližujú sami sebe. Nejaká forma masochizmu by som to nazval. A vizuálne to fakt už niekedy rozmýšľam že či ošukať plastovú figurínu/nafukovaciu Anču nie je v podstate za jedno s týmito plastovými ženami čo na vyše ale papuľujú. To už asi viac sa oplatí tá Anča, aspoň je ticho. Pritom mnohokrát takéto kaličenie tela vedie ku zdravotným problémom alebo iným negatívnym následkom. Prečo to tý ľudia robia...

Osobne si myslím že do tela by nemalo ísť nič cudzie. Žiadny kov ani silikón atď... U zvierat je jeden z najzákladnejších inštinktov chrániť svoje telo. Ľudia naopak svoje telo sami likvidujú. O alkohole a cigaretách ani nehovorím. Úplne im chýba tento inštinkt a to len preto že je v móde byť škaredou plastovou figurínou.

Aký máte názor na tieto veci?

Předmět Autor Datum
Je to děs! Zvláště pokud ty úpravy nevibrují a nejsou chlupaté, tak se na to vůbec nedá koukat ]:)
chvost01 01.09.2024 10:08
chvost01
Ale ten chvost aspoň nejde pod kožu a nespôsobuje trvalé alebo dlhodobé následky. ;-) To ti nijak ne…
Ale 01.09.2024 13:55
Ale
Je třeba tolerance. Osobně nejsem zastáncem podobného zušlechťování. Ale dokud mi to nikdo nebude vn…
Jan Fiala 01.09.2024 10:57
Jan Fiala
Nestydí, jen to tak musí prezentovat. Jsem si téměř jist, že bílé části obyvatelstva je to valné vět…
Prasak 01.09.2024 13:21
Prasak
No, lenže problém je že čo sa spoločensky akceptuje, to sa stáva bežné. A je jedno ako moc "(ne)sprá…
Ale 01.09.2024 13:57
Ale
Presne stejným štýlom ako móda v oblečení... dnes si muž sukňu dať nemôže, lebo je okamžite prehláse…
Ale 01.09.2024 14:29
Ale
Mne je to srdecne fuk, at si lidi se svym telem delaji, co chteji - dokud me tim neobtezujou. Pokud…
merlouska 01.09.2024 20:25
merlouska
Hovorím o prípadoch kedy to nie je nutné, samozrejme. A bavím sa situáciách kedy to je zdraviu škodl…
Ale 02.09.2024 00:11
Ale
Dneska jsme venku potkali mladej pár. Děvčica něco přes 20 let, byla by asi pěkná, ale vypadala, jak…
Prasak 01.09.2024 21:51
Prasak
Mne raz jeden povedal "Si predstav ako ti s takými perami vyfajčí", no ja na to jedine odpoviem že t…
Ale 02.09.2024 00:13
Ale
To mi přijde jako chůze po laně - dokud se nepodíváš dolů, tak dobrý :-D
gilhad 02.09.2024 05:58
gilhad
Tak to si rovno môžem kúpiť https://superlove.sk/eroticke-pomocky/masturbatory/fleshlight-pink-lady-…
Ale 02.09.2024 23:01
Ale
Rozdíl je v tom, že ženská se pak umyje sama. poslední
Prasak 03.09.2024 16:56
Prasak
Každého věc, ale když vidím co píšeš tak očividně jíš zdravě, cvičíš a každý den se vzděláváš. Pokud…
Al Capone 01.09.2024 22:24
Al Capone
dnes je v móde kaličiť si telo. Takže celé vlákno jsi postavil na zjevné nepravdě.
Prim n.r. 03.09.2024 01:24
Prim n.r.

Ale ten chvost aspoň nejde pod kožu a nespôsobuje trvalé alebo dlhodobé následky. ;-) To ti nijak nekaličí telo. Ráno to strčím do zadku, večer to zo zadku vytiahnem a nasledujúci deň nevieš že niekedy som to tam mal.

Po plastike či kastrácii už nikdy nebudeš mať "originálnu" verziu tela.

Navyše chvost nie je o móde a nejdem s tým na verejnosť.

Je třeba tolerance. Osobně nejsem zastáncem podobného zušlechťování. Ale dokud mi to nikdo nebude vnucovat, tak ať si to klidně provozují.
Podobně mi nevadi LGBTXYZ+-, ale nelíbí se mi, jak mi to cpou všude hore dolem. Zrovna tak nejsem rasista, co se barvy kůže týká, ale vadí mi překrucování historie a povinné obsazování černých herců do historických filmů. Typicky anglická černá šlechta. Ale chápu, že se USA a UK stydí za svou otrokářskou minulost a myslí si, že tímto to odčiní.

Presne stejným štýlom ako móda v oblečení... dnes si muž sukňu dať nemôže, lebo je okamžite prehlásený za gaya a posmievajú sa mu (najmä v prípade detí), a pri tom sukne boli pôvodne vytvorené práve pre mužov, a až v 19 storočí sa to zmenilo. Taktiež sa od spoločnosti očakáva že do práce musíš prísť aj v uprostred leta spotený v košeli a kravate ako debil (aspoň niektoré firmy už od toho upúšťajú) atď. Vysoké opätky preukázateľne poškodzujú chrbticu a deformujú členky, ale dajak sa očakáva že ženy by mali prísť na spoločenské akcie takto obutý. Atď atď. Sociálne normy čo nedávajú vôbec logiku alebo sú priam nebezpečné. Stejne ako všetko kaličenie tela. Osobne si myslím že ísť "prirodzenou cestou" a inšpirovať sa prírodou, praktickosť to je správna cesta.

Mne je to srdecne fuk, at si lidi se svym telem delaji, co chteji - dokud me tim neobtezujou.

Pokud chce nekdo vypadat jak naprostej magor a necha si potetovat 99 % tela, nastrkat si vsude kovovy krouzky a kulicky, rozriznout jazyk, vlozit hellboyovy implantaty, vycpat si kozy a zadek implantaty o velikosti desetikiloveho melounu nebo si treba uriznout nohu, tak at to klidne udela. Mne do toho nic neni. Maximalne se nad tim pozastavim, kdyz to nekde uvidim na fotce, ze jak tohle proboha muze nekomu pripadat normalni. Ale tohle uz jsou spis ty extremni pripady.

Kdyz si nekdo necha udelat nejaky normalni piercing nebo tetovani nebo zvetsit prsa, tak at. Bud to pro nej ma nejaky vyznam, nebo si tim neco kompenzuje, nebo proste chce vypadat lip. Nam ostatnim to muze byt fuk.

Osobne si myslím že do tela by nemalo ísť nič cudzie. Žiadny kov ani silikón atď...

Takze ani medicinske implantaty? Nahradni klouby, kardiostimulatory, kochlearni implantaty, titanove srouby pro spraveni kosti...? :-)

Dneska jsme venku potkali mladej pár. Děvčica něco přes 20 let, byla by asi pěkná, ale vypadala, jako by vykouřila včelí úl, měla podivně oteklý pysky.
Nevím proč si ty holky myslí, že se to borcům líbí. Nevím o žádným chlapovi, kterej by to považoval za něco pěknýho. Spíš mi to přijde jako signál, kterým holka říká "představ si brouku, co všechno s tímto dovedu!"

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru