Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix - 7 statecnych v prostredi Starwars

Po delsi dobe jsem se kouknul na NetFlix a objevil tam Rabel moon. Rebel moon jako takovy neni novinka, ale tohle je director's cut - oba dily maji kazdy pres 2.5 hodiny.

Az s nejakymi dodatecnymi scenami, hlavne zacatek druheho dilu mi seplo, ze je to vlastne obdoba 7 statecnych.

Jinak je to takovy odpocinkovy film.

Předmět Autor Datum
Je to multikulti dvojnásobná p.čovina. Nejdřív jsem si ani nevzpomněl na název, ale pak sem se ujist…
IQ37 03.08.2024 11:13
IQ37
Zadne multikulti jsem tam nezaregistroval. Muzes byt trosku konkretni?
Jan Fiala 03.08.2024 13:26
Jan Fiala
Asi máme každý jinou představu o multikulti. Podle mě jsou to filmy, ve kterých se nelogicky vyskytu…
IQ37 03.08.2024 14:34
IQ37
U sci-fi filmu, ktere se navic odehravaji v nedefinovane daleke budoucnosti a kde krome cernochu, as…
Jan Fiala 03.08.2024 15:38
Jan Fiala
1954 Akira Kurosawa natočil japonský film 7 samurajů o sedmi bojovnících, kteří se vydají zachránit…
gilhad 03.08.2024 11:54
gilhad
Jo o tomhle jsem slyšel, to je prý megasranec :D
Al Capone 03.08.2024 12:21
Al Capone
Jestli chces opravdu megasranec, tak se podivej na nasi soucasnou tvorbu. Takovy Cirkus Maximum by m…
Jan Fiala 03.08.2024 13:24
Jan Fiala
Já českou tvorbu až na vážně malé výjimky nesleduji, takže to si nechám ujít. Nicméně to, že se u ná…
Al Capone 03.08.2024 14:54
Al Capone
Rebel moon dostal biedu a mozno trosku neopravnene...u mna je to slabsi podpriemer, ale to skoro vse…
fleg 04.08.2024 20:44
fleg
Motiv sedmi statecnych ti nestaci? Vyslanci vesnice se vydaji posbirat pistolniky, kteri by jim pomo… poslední
Jan Fiala 04.08.2024 21:47
Jan Fiala

U sci-fi filmu, ktere se navic odehravaji v nedefinovane daleke budoucnosti a kde krome cernochu, asiatu a dalsich jsou i jine podivne bytosti mi to nevadi a ani mi to nepripada nelogicke.
Nelogicke je to u historickych stredovekych filmu, kovbojek apod.
Naopak ocenuju, ze se ve filmu nevyskytovalo povinnych 50% zastoupeni 4% mensiny.

1954 Akira Kurosawa natočil japonský film 7 samurajů o sedmi bojovnících, kteří se vydají zachránit vesnici sužovanou bandity, každý z jiného důvodu.

Ten motiv je tak silný, že na tohle téma bylo uděláno spousta variací, mimo jiné i těch 7 statečných. Takže o jednu další variaci víc nebo míň ...

Já českou tvorbu až na vážně malé výjimky nesleduji, takže to si nechám ujít. Nicméně to, že se u náš tvoří především sračky neznamená, že v zahraničí se taky nevyskytují. A zrovna Zack Snyder je v poslední době docela velký patlal. Ono už jen to, jak vzniká ta jeho režisérská verze Rebel Moon je docela k smíchu.

Rebel moon dostal biedu a mozno trosku neopravnene...u mna je to slabsi podpriemer, ale to skoro vsetko co Zac od isteho casu vytvoril.
Pozriet sa to da, ale zeby som to chcel vidiet 2x sa neda povedat.
Prirovnanie k 7 statocnym je take jemne krivajuce...ano ide o zachranu dediny, ale to je tak asi vsetko co ma s tym filmom spolocne.

Motiv sedmi statecnych ti nestaci? Vyslanci vesnice se vydaji posbirat pistolniky, kteri by jim pomohli se ubranit banditum, kradoucim jim jejich urodu. Pistolnici nasledne vesnicany uci se branit, vybuduji obranu, aby spolecnymi silami za cenu nekolika padlych hrdinu se ubranili.
A presne tohle se stalo i v Rebel Moon.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru