Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Policie kontrolovala emise přímo na silnici

Policie kontrolovala emise vozidel přímo na silnici a všichni se diví, že necelá polovina neprošla. Jedná se zase o klasické útočení na řidiče. Ve svém autě měním olej a filtry jedenkrát ročně a vždy před předpokládanou STK a měřením emisí. Pokud budu jezdit po městě od semaforu k semaforu jako v Plzni tak budu mít motor zanesený bordelem a emise nenaměřím. V automobilkách měří emise na novém motoru, s novým filtrem oleje, novým filtrem vzduchu a novým olejem. Novináři za tím hned hledají podvody na STK atd.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-policejni-kontrolou-na-emise-neprosla-temer-polovina-aut-prestoze-mela-platny-certifikat-40474736#utm_content=freshnews&utm_term=policie%20kontrolovala%20emise%20p%C5%99%C3%ADmo%20na%20silnici&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Předmět Autor Datum
V tom článku nie je ani slovo o tom, čím to merajú. Mali skalibrovaný a overený prístroj? Ak nemali… poslední
yYy 09.06.2024 13:07
yYy

V tom článku nie je ani slovo o tom, čím to merajú. Mali skalibrovaný a overený prístroj? Ak nemali - tak tie pokuty, ktoré vybrali, alebo techničáky, ktoré zadržali - boli odobrané v rozpore so zákonom.
Pred cca rokom - náhodná kontrola suseda, "Fúkajte, ešte, ešte.... - pán vodič, máte 0,6 mg/l co je viac ako 1 ‰ - a vodičák menil majiteľa. Odvolal sa, žiadal ukázať certifikát. Pri predložení certifikátu políciou sa ukázalo, že bol kalibrovaný 5 dní po kontrole políciou - teda skúšali to zamaskovať. Právnik ho z toho dostal späť, ale musel ešte bojovať o výmaz z karty vodiča, kde stále svietilo, že riadil opitý. A výsledok? Zneužitie právomocí verejného činiteľa!

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru