Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Atentát na Fica

1. Co nějaký Fico nevím, ale já měl při operaci rozříznuté břicho úplně naštorc a pak ještě po straně nahoru, ale sešili a slepili mě dobře, takže 10. den jsem z nemocnice odešel po svých. To jsem sice obrečel, ale sedět na posteli a hodiny počítačovat už jsem tou dobou pár dnů schopný byl. Kecat bych taky zvládnul dlouho, jen nebylo s kým (o nějakých prášcích na bolest nemluvě).

21. den už jsem byl dávno v pořádku, jen jsem se musel pochopitelně šetřit a než se to zahojilo tak, že jsem o tom nevěděl, tak to ještě tvrvalo. Ale chodit a kecat jsem mohl bez problémů. Jetliže je Fico "velké zvíře", tak asi neměl horší péči, než normální člověk.

Ona ta lékařská věda jde dopředu zatraceně rychle, i když se to navenek tak možná nezdá. (Když někoho seřve vrchní, že kouří na balkóně, tak je to věc, kterou pak v hospodě vypráví. Že ho na tom balkóně seřvala v době, kdy by se před deseti lety ještě nebyl sám schopný posadit na posteli, to nevidí.)

2. po 21 dnech už by měl být relativně funkční, který přesně den vyleze na veřejnost je problém jeho PR. Přesně tři týdny je podezřelé, přesně kulatých 20 dní určitě taky a 18 je nebezpečná symbolika, ostatní čísla si zájemce určitě taky snadno najde a zdůvodní. A ještě datum se dá numerologicky vytěžit.

3. Obecně se doporučuje všem takovýmhle dopřávat co nejmíň mediálního pokrytí, aby to co nejmíň táhlo následníky. Ty školní střílečky jsou prý dost založené právě na mediálním pokrytí a proto chodí ve vlnách. Atentátníka zprocesit bez velké medializace je rozhodně rozumný počin s ohledem na prevenci.

4. My máme legislativu ohledně zbraní asi nejlepší v Evropě, Slovensko v tomhle už udělalo pár kroků zpět, ale žádná změna legislativy v tomhle moc nepomůže. Možná by mohli zakázat střílet na lidi a politiky obzvláště, to by to asi vyřešilo ... oh wait ...

5. Když to Ficovi přijde jako jako vhodný PR tah a pronásledováním by si jen pohoršil, tak proč by to neudělal? A jestli atentátník zmizí nebo nezmizí teprve uvidíme. Pokud to vůbec bude někoho zajímat.

6. Nevím, neznal jsem před, neviděl po, nemám co říct.

7. Operované srdce hojení nevadí, ředění krve taky ne, pokud je rána řádně ošetřená a opečovávaná. Stehy drží v mase a kůži, těch se to netýká, srůstání tkání také ne, zastavování krvácení se to týká velmi, ale srážet krev je snadné a řada postupů se běžně praktikuje po staletí. Předpokládám, že špičkový lékařský tým má příslušné prostředky při ruce automaticky. Dost taky záleží na tom, jak pacient přistupuje k léčbě, zejména v prvních dnech. Pokud se snažil vyléčit a trochu tomu podřídil i osobní pohodlí, tak by to mělo značný vliv. (A u takovýhle lidí bych se dost divil, kdyby místo kariéry dali předost chvilkovým rozmarům a trošce pohodlí. Já svou léčbu bral smrtelně vážně.)

Myslím si, že vůbec nemusí být nadčlověk, aby s se špičkovou lékařskou péčí, trochou snahy a trošičkou štěstí tohle zvládnul. Já si myslím, že bych to zvládnul taky.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat