Jak to dopadne u Ústavního soudu (důchody)?
Jsem opravdu docela zvědavej.
Dnes jsem to chvíli sledoval, Baxa si to docela užíval
Napadla mě anketa. Ne, jak byste si to přáli, ale jak myslíte, že to dopadne.
Sám za sebe si myslím, že Ústavní soud prohlásí, že proces schvalování v pořádku nebyl (legislativní nouze, omezení diskuze poslanců), ale že kvůli finanční situaci státu a s ohledem na budoucnost chápe postup vládní koalice. Nic se doplácet nebude, nebude se měnit ani (nový) výpočet valorizace, ale vláda/koalice dostane "ředitelskou důtku" (ještě jednou a bude to podruhé!!!) za nekorektní postup při schvalování změn.
I jako důchodce si myslím, že to bude (pokud to dopadne, jak si myslím) rozumné rozhodnutí. Nemůžeme jen prožírat budoucnost dalším generacím, svým dětem a vnukům. Ale na druhé straně připouštím, že netluču nouzi s bídou, chybějící tisícovku nějak přežiju.
Rozhodnou jak chytrá horákyně. Rozhodnutí bylo v rozporu s ústavou ale jelikož by vznikla velká národohospodářská škoda nechají to rozhodnutí v platnosti. Jinak kdo absolvoval nějaká stání u soudu v civilních kauzách tak ví, že se soudcům nechce rozhodovat i když za to dostávají slušný plat. Až se ale bude jednat o jejich platy tak to si rozhodnou ve svůj prospěch o to nemám obavu.