Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Jak to dopadne u Ústavního soudu (důchody)?

Jsem opravdu docela zvědavej.
Dnes jsem to chvíli sledoval, Baxa si to docela užíval :-)

Napadla mě anketa. Ne, jak byste si to přáli, ale jak myslíte, že to dopadne.

Sám za sebe si myslím, že Ústavní soud prohlásí, že proces schvalování v pořádku nebyl (legislativní nouze, omezení diskuze poslanců), ale že kvůli finanční situaci státu a s ohledem na budoucnost chápe postup vládní koalice. Nic se doplácet nebude, nebude se měnit ani (nový) výpočet valorizace, ale vláda/koalice dostane "ředitelskou důtku" (ještě jednou a bude to podruhé!!!) za nekorektní postup při schvalování změn.

I jako důchodce si myslím, že to bude (pokud to dopadne, jak si myslím) rozumné rozhodnutí. Nemůžeme jen prožírat budoucnost dalším generacím, svým dětem a vnukům. Ale na druhé straně připouštím, že netluču nouzi s bídou, chybějící tisícovku nějak přežiju.

Tak jak to dopadne?

75%
8%
0%
17%

Předmět Autor Datum
Rozhodnou jak chytrá horákyně. Rozhodnutí bylo v rozporu s ústavou ale jelikož by vznikla velká náro… poslední
nerady 11.01.2024 12:45
nerady

Rozhodnou jak chytrá horákyně. Rozhodnutí bylo v rozporu s ústavou ale jelikož by vznikla velká národohospodářská škoda nechají to rozhodnutí v platnosti. Jinak kdo absolvoval nějaká stání u soudu v civilních kauzách tak ví, že se soudcům nechce rozhodovat i když za to dostávají slušný plat. Až se ale bude jednat o jejich platy tak to si rozhodnou ve svůj prospěch o to nemám obavu.:-)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru