Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Řidič zastřelil dva klimatické aktivisty při blokádě silnice.

Nikdo místní tam nebydlí a je to patrné z leteckých snímků a ani to není chráněné území. Jediná cesta vede k moři do přístavu, který byl asi vybudován pro expedici měděné rudy.
Pokusím se to vysvětlit na příkladu od nás. Každý kus lesa má svého vlastníka (stát, města a obce, společnosti a soukromníci). Majitel lesa zjistí, že les je dostatečně starý na vykácení a vysazení nového lesa. První kdo ti do toho začne mluvit je stát jelikož on určuje zda je to les produkční nebo plní ochrannou či jinou činnost, pokud je to druhé tak si neškrtneš. Většinou se dostaneš do rozporu s lesním hospodářem, kterého mají malí vlastníci určeného ze zákona a ve svém lese si můžeš bez jeho souhlasu těžit ročně maximálně 3 kubické metry dřeva ročně, což je absolutně nerentabilní. Pokud ti to hospodář povolí vyrojí se ochránci přírody, kteří tam nic nevlastní a jen prudí nebo se poutají ke stromům. Nepíšu tady o střetech vlastníka lesa s myslivci a že za ten les odvádíš státu daně, které ti nyní zvednou o sto procent. Připadá ti to normální, že s lesem, který dorostl do kácení si nesmíš dělat to co pokládáš za vhodné a že nějaký zelený mozek, který nic nevlastní ti bude určovat co máš dělat se svým majetkem? Pak ti najednou přiběhne lesní hospodář, že tam máš brouka a že máš okamžitě kácet. Naštěstí v tomto už je judikát, že ho nemusíš poslouchat. :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat