Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Izrael je napaden, bude válka?

To je fakt strašně divný, když po delší době se Hamas zmohl na překvapivě masivné a překvapivě dobře zorganizovaný útok, při jehož přípravě, protože ví, že jim telefony odposlouchávají, tak používali jiné způsoby komunikace (v hustě obydlené, relativně malé, oblasti, kde je většina nezaměstnaných fakt není problém sehnat nějaké pěší spojky, nebo třeba i jízdní (a když ne motorizované, tak třeba bycilované) a nechat je dopravovat zapečetěné, případně i zašifrované, kdyby snad spojka uměla číst) zprávy mezi důležitějšíma skupinama), právě aby je IDF neodposlechla.

(Což bylo známo už v den toho velkého útoku. Stejně jako že to utajení nebylo zcela úplně úspěšné, něco se prý odchytalo, ale podcenilo, protože už dlouho nebyl žádný větší problém a poslat tam armádu jen proto, že někdo podezřele moc řeší "ručník" a "mýdlo" nebylo moc politicky průchozí).

A že když se pak provalí, že to podcenili až tak, že se to celosvětově diskutuje a odstupují lidi z nejvyšších míst a je to průšvih, jaký léta nebyl, tak že se někteří chytnou za frňák a začnou lustrovat všechno, zvláště když probíhají manévry jak blázen.

Takže když se stane další, menší, průšvih, tak se projde všechno a tak se hláška typu "těm kreténům ze hřitova to buchlo na náš dvorek a rozmrdali nám sklad munice" nepřejde, ale naopak se jí dostane pozornost.

To mi vážně nepřijde tak absurdní, jak se to snažíš prezentovat :-D (ne, neseděl jsem těm telefonistům za krkem a neproháněl to googlím translátorem, takže to nemůžu na 100% potvrdit, ale pravděpodobně to rozhodně vypadá, zvlášť v kombinaci, kdy víme, že jim ty samo-domo rakety opakovaně havarují a jsou záběry na salvu, která právě v tu chvíli nad tou nemocnicí letěla a kde se právě jedna z těch raket totálně splašila a opustila formaci)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat