Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ekonomika v roku 2023 - pokračování 3

Tak si tak prochazim tisk a vyskocilo na mne:

Nová mezinárodní studie pod vedením Michiganské univerzity zjistila, že ovoce a zelenina pěstované na městských farmách a zahradách mají v průměru šestkrát vyšší uhlíkovou stopu než konvenčně pěstované produkty.

Takze uz se nam chystaji zatrhnout i tu mrkev a rajcata na balkone. Pry maji vysdi uhlikovou stopu nez kdyz to pestuje nekdo ve velkem. A hlavne na jinem svetadilu, kde se zeleny oudel neresi.
Zvlastni, ze ty rostliny a stromy zvysuji uhlikovou stopu a otepluji planetu. Mozna by to chtelo celou planetu pokropit orangem. USA vlastne uz zrejme tenkrat snizovaly v Korei a Vietnamu uhlikovou stopu.

Jeste par citaci:

Konvenční farmy například často pěstují jednu plodinu za pomoci pesticidů a hnojiv, což vede k větší úrodě a menší uhlíkové stopě ve srovnání s městskými farmami, řekl.

Analyzovány byly tři typy městských zemědělských lokalit: městské farmy (profesionálně řízené a zaměřené na produkci potravin), individuální zahrady (malé pozemky spravované jednotlivými zahrádkáři) a kolektivní zahrady (společné prostory spravované skupinami zahrádkářů).

Pro každou lokalitu výzkumníci vypočítali emise skleníkových plynů, které ovlivňují klima a jsou spojeny s materiály a činnostmi na farmě po celou dobu jejího provozu. Emise vyjádřené v kilogramech ekvivalentů oxidu uhličitého na porci potraviny pak porovnali s potravinami vypěstovanými konvenčními metodami.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat