Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ekonomika v roku 2023 - pokračování 3

Ne, nepracoval. Jak padli komunisti, oba s manželkou jsme z práce odešli živit se sami.

Dnes mají firmy problém kohokoliv sehnat, takže neplatí, že by se rádi zbavovali dobrých a potřebných pracovníků, snad vyjma nějakých osobních animozit typu přefikl jsi šéfovi manželku a provalilo se to. Lenochů, vychcánků a potížistů že se chtějí zbavit, je přece normální a pochopitelné. Dokážou to za stávajícího zákoníku práce také. Snadněji, než si mnozí myslí; nakonec, sám to také popisuješ.

K těm připrchlíkům: jak to chceš řešit, když domácí pracovní síla buď není nebo se ji nechce dělat? A firmy mají statisíce volných míst, které by rády obsadily.

Chytře regulovaný přísun pracovní síly ze zahraničí může růstu naší ekonomiky citelně pomoct, domnívají se experti z NERV. Fialovu kabinetu doporučují odbourat administrativní překážky pro příchod pracovní přeshraniční síly. Například usnadnit atestace lékařů nebo zjednodušit nostrifikace, tedy uznávání diplomů.

Nikde nenavrhují, že se sem mají houfně povolávat třeba takoví spasitelé pracovního trhu, jako na obrázku z článku: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-pres-sto-migrantu-proniklo-do-spanelske-ceuty-utocili-nehasenym-vapnem-a-kyselinou-40066128

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat