Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ekonomika v roku 2023 - pokračování 3

Asi jsi nikdy nepracoval ve firmě u hovada majitele. Ten propouštěl tak, že si pracovníka pozval do kanclu a mezi čtyřma očima mu předal k podpisu lejstro o ukončení pracovního poměru dohodou, doporučil mu, aby to podepsal jinak že si něco vymyslí a vyhodí ho pro zvlášť závažné porušení pracovní kázně. Mně se to taky stalo a to jsem si myslel že jako jediný odborník mám to zaměstnání jisté. Tohle bylo známé, jeden si prý to jednání nahrál, pohrozil právními kroky, hovado majitel se mu vysmál, aby to zkusil, on že má všude známé.
BTW: Když šla pod kytičky firma kde jsem se uchytil, nějak se to dozvěděli, nabídli mi, jestli se nechci vrátit, nic lepšího se mi nenabízelo, tak jsem se vrátil a až do důchodu jsem tam vydržel, takže to s mou pracovní kázní snad nebylo tak špatné.

Ten návrh by dával firmám lepší možnosti jak někoho vyhodit. Pokud nebudou mít zaměstnanci aspoň nějakou jistotu pravidelného příjmu, nedosáhnou na hypotéku, bydlení taky nebude moc jisté, tak asi se nebudou moc snažit plodit potomky. Nevadí, otevřeme se připrchlíkům, co připrchlík to doktor, inženýr, vysokoškolský pedagog....

A tohle plodí vědátoři co jsou dobře placení z našich daní.
:-(3-[:x::beer:

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat