Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ekonomika v roku 2023 - pokračování 3

Nevim proč argumentuješ státem jehož schopnost dostat armádu do Evropy a válčit zde je nulová.
Ano, je možné platit 2% HDP a armádu zaměstnat, jenže prvně nejde o živé maso, ale o techniku. Na tu jsou potřeba ty peníze. A já argumentuju, že vůbec netřeba tu techniku kupovat, protože žádnou armádu mít nemusíme. Válka v Evropě od druhé světové války žádná nebyla. Pokud tu konflikt byl, tak vždy jednou ze stran byl mimoevropský stát. (Například válka USA x Jugoslávie.)
Jelikož je naše armáda stejně stavěna tak, že obrana proti USA je nemyslitelná a jediným dalším potenciálním nebezpečím je Rusko, navrhl jsem, že proti Rusku bychom si armádu mohli pronajímat a žádný další význam nemá. Proč bychom se měli drbat levou rukou na zádech a zajišťovat armádě další civilní činnosti, když ji prostě můžeme ze hry škrtnout úplně.
Pokud chceš nějak argumentovat pro armádu, dej jediný reálně myslitelný příklad možného válečného konfliktu mimo konflikt s Ruskem, který uznávám jako možný a řešil bych ho levnějším najmutím žoldnéřské armádní síly. Žádný další neexistuje, což víš a proto argumentuješ Kimem, který se sem nemá šanci jak dostat a tudíž je to příklad maximálně k smíchu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat