Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Politika v roce 2023

Ano, u nás to vidět není, v rusku to vidět je výrazně :-)

Že je na tom Rusko hůř než Západ je celkem jasné a snad to není nutné rozebírat. (Porovnej si jen, kolik lidí se kam snaží dostat. Nebo si představ, že bys měl půlku peněz v korunách a druhou v rublech a chtěl to sjednotit, převedl bys to teď všechno radši na koruny, nebo rubly?)

Navíc smyslem sankcí je znemožnit, nebo ztížit něco sankciované straně - což se daří víc než dobře. Nám letadla létají a opravy pro ně problém nejsou, rusové takové štestí nemají. My můžeme vyrábět prakticky cokoli chceme z jakýchkoli součástek, rusové ne. A tak by se dalo poračovat dál a dál ...

A že se vracím k těm svým oblíbeným hrám - považuju za naprosto normální, že vrazím do něčeho třeba desetinásobek (nebo i stonásobek), jen když tím protivníka odříznu od strategických prvků - dělám to běžně. Vůbec není důležitá absolutní hodnota, ale strategický efekt - rusko má problémy s výrobou pro válku a s udržováním chodu, my nikoli. Z ruska lidi prchají k nám, od nás neprchají. Když si vezmeš Studenou válku, tak sice trvala docela dlouho, ale Západ nakonec Východ uzbrojil. Teď je Východ menší (a hlavně my už tam nejsme).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat