Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Politika v roce 2023

Že sankce budou bolet i nás se vědělo (a mluvilo se o tom) od začátku.
Že rusko na kolena během pár měsíců nedostanou se vědělo taky (a zrovna s tebou jsme to probírali minimálně už před půl rokem).

Že rusku sankce vadí se ukazuje pořád, dnes a denně.
Zrovna minulý týden jedna ruská letecká společnost nedokázala odletět letadlem z letiště zpět, protože se jí rozbilo. Druhé, náhradní, se jí rozbilo taky. Nakonec to zachránilo poslední, třetí, které se zvládlo nerozsypat. Akorát, že ty předchozí dvě jim kvůli sankcím nikdo neopraví a sami to taky nezvládnou, protože kvůli sankcím nemají náhradní díly. (Což je i důvod toho rozsypání se - totálně zanedbaná údržba.) Jo, to třetí jim ještě nějakou dobu asi lítat bude, akorát ani na něj náhradní díly nekoupí (možná něco vytěží z těch dvou vraků a o něco odsunou nevyhnutelné). Jo, trvá to dlouho, ale vůbec v tom nejsou sami a že to dlouho trvat bude se vědělo od začátku.
Různé dopady na výrobu taky jsou dlouhodobá záležitost a projevujou se postupně. Akorát že stále častěji.

Samozřejmě, že rusko tvrdí, že má sankce na salámu ... co jiného má tvrdit?
Ale pokud by je mělo na salámu tolik, proč se tak urputně domáhá jejich zrušení?
Rusko na začátku mělo velké rezervy a trvá, než se vyčerpají. A taky najíždí na technologický dluh, ale to taky trvá, než začne být výrazněji vidět. Ale to není žádná novinka a tady se to rozebírá řadu měsíců. A věř, že ti nahoře (ať už je pojmeš jakkoli) mají lepší informace, než my tady - takže je silně nepravděpodobné, že by nevěděli to, co se tu probírá veřejně a jde z veřejných zdrojů.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat