Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Politici k dnešku

Nikdo, proto tu taky jen tak kecáme a nic se nezmění.

Vem si jenom zcela zbytečná funkce jakou je u nás prezident, když půjdeš udělat anketu mezi lidi, zjistíš, že 3/4 lidí nějakého prezidenta chtějí, přitom je to jen bohapusté vyhazování peněz. A dokud lidi nebudou chtít z většiny změnu, tak se skutečně nemůže změnit nic.

Jinak sám Vrábel říká, že on vymyslel plán, ale realizaci by rád přenechal jiným a do politiky se hrnout nechce. Když pomineme to nakolik je ten plán reálný a dává vůbec nějaký smysl, tak prostě někdo, kdo by podobné plány prosadil, tady teď chybí. Ale zase tak černě bych to neviděl, protože si myslím, že lidi by se našli na všechno a teda i tací, kteří by nastartovali to "odpolitizování", respektive napsali výběrová řízení na místa ministrů. A někdo by musel zasednout v komisi na vyhodnocení podaných nabídek, což by asi nejlepší bylo, kdybychom to vyhodnotili všichni, teda by volby byly, vybírali by se nejlepší kandidáti na ministry podle podaných nabídek.

Prostě vymyslet, jak to dělat lépe a uvést to do praxe, nevidím jako problém a lidi se na to najdou zcela jistě. Nejhorší by bylo, odstranit ty současné politiky, ti se rozhodně dobrovolně svých korýtek nevzdají, takže to lze udělat jedině revolucí. Prostě dav několika set tisíc lidí by je ze Strakovky dokázal vyčoudit a naházet do Vltavy.

---

Jsem teď zaslechl: Kdyby u nás byl za krádež trest uříznutí ruky, tak bychom museli do sněmovny nakoupit na hlasování 200 nožních pedálů. :-D

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat