Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Digitální měna se blíží

Před covidem jsem se snažil platit hotovými penězi, pak jsem se zvykl platit platební kartou. Tedy pokud to jde, někde platím furt penězi.
Jednou se mi stalo, že mi u pokladny v hyperqelbu terminál nevzal platební kartu (tedy stalo se mi to dvakrát, ale jednou jsem měl i manželčinu platební kartu, zaplatil jsem tou), nevím proč, v místním bankomatu mi to kartu normálně vzalo. Jednou jsem byl na benzínce, maník přede mnou chtěl platit platební kartou, kartu mu terminál nevzal. Peníze prý neměl. Nevím co dělal když už měl benzín v nádrži, raději jsem odešel (chtěl jsem asi žeton do myčky a to mohlo počkat) aby nezačal žebrat o "půjčku".
A do třetice všeho "dobrého": Kolega z kanclu si stěžoval, že byl pro někoho na LVHP, ve šrajtofli luft, chtěl něco vybrat z bankomatu, kartu mu to nevzalo, ani u druhého a tam mu to napsalo, že pokud se o to ještě pokusí, karta mu bude zabavena. Když u své banky zjišťoval, kde byl problém, tak prý zrovna v tu dobu měli výpadek počítačů.

Poučení z toho plyne, aspoň pro mne:
Pokud někde platím platební kartou a měl bych problém, kdyby nefungovala, raději se přesvědčím jestli mám dostatek hotovosti, abych mohl platit normálně. Tedy pokud nenakupuji v hyperqelbu, tam bych nechal plný vozík u kasy.
Tak doufám, že platba hotovostí ještě dlouho bude fungovat.
:beer:

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat