Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Digitální měna se blíží

Já mobilem neplatím (mobil to neumí), jen kartami (víceméně všechno a všude), takže o té didi-portmonce nic nevím :)

Možná bych mohl připustit, že takovou "peněženku" mám na Steamu, pokud si ji "nabiju", někdo mi pošle peníze jako dárek nebo něco (na Steamu) prodám. Možná tak nějak fungují předplacené karty - třeba dobíjecí "cosi" pro jízdy MHD (nejezdím, neznám). Za velkou louží mám "prázdnou" šalinkartu, z účtu si ji dobiju a při nástupu do "MHD" autobusu si u šoféra pípnu, odečte se cena za jízdu. Podobně mohou fungovat třeba i "obědové aplikace".

Asi to pisatel dopletl všechno nějak dokupy. Na druhé straně si myslím, že kartami více lidí než uváděná třetina či kolik.

Tvých katastrofických scénářů bych se nebál. Ani já, ani ty, se takové situace (ještě by mohli implementovat Minority Report..) nedožijeme. A nějak si nedokážu představit, že jsem v hospodě, jím a piju, pak chci zaplatit tou kontrolovanou digi měnou, a ČNB či kdo řekne NE! Že jsem měl pít vodu a jíst brokolici a obilné klíčky a ne slopat kořalku a žrát bůček. Nebo v obchodě, ČNB se při makrování zboží ozve, že toho hovězího si mohu vzít jen půlku a piva jen 4, ne osm. To pak pokladní ponese zpět do regálů? Je to IMHO naprostá pitomost - minimálně v horizontu x desítek let nic takového nenastane. A pokud si naši vnuci a pravnuci takovou cestu někdy zvolí, jejich věc, nám už to žíly trhat nebude.

Neprůstřelné EET je k chiméra, to bys potřeboval stovky tisíc kontrolorů. EET, co tu bylo, kulhalo na obě nohy.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat