Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Obili z Ukrajiny

Pro Flega

https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/664357-mlynar-z-kolarova-kde-nasli-ukrajinske-obilie-s-pesticidmi-hovori-kolko-jej-nakupili-a-preco-tak-urobili/

Člen predstavenstva mlynu Kolárovo Levente Varga v rozhovore tvrdí, že múka v malospotrebiteľskom kilogramovom balení pod firemnou značkou či pod privátnymi značkami reťazcov nebola zomletá z ukrajinského obilia. Múka z neho šla iba do pekární, ale nikdy so stopercentným podielom ukrajinskej pšenice.

Máme aj nebalenú múku, ktorú predávame pekárom. Tam sú špecifikácie, podmienky, trochu voľnejšie a nemáme povinnosť použiť na sto percent slovenskú pšenicu. Dali sme tam ukrajinské obilie.

Múka vôbec neobsahuje rezíduá. To znamená, že čistiaci systém vie odstrániť prípadné rezíduá. Veterinárna správa nám možno zakáže spracovať to zadržiavané množstvo, ale my vieme, že sme to vedeli vyčistiť. To je čudná situácia.

Takže do balene mouky ne, pouze do pekaren, kde jsou volnější normy co se kvality mouky tyka. A posticidy dovedou ve mlýně z obilí odstranit?

K tomu problém s ukrajinskými vejci a kuřecím masem, které se podle všeho v Polsku zpracuje a označí jako puvodem z EU (dle české agrární komory). Ty slepice a kuřata jsou krmena na UA čím?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat