Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kto vyhodil do vzduchu NS1 a NS2?

Viem, ze sme to uz preberali, ale momentalne sa vdaka Hershovi rozputala nova vlna zaujmu o to kto poskodil NS1 a NS2.
Kto nevie tak tento kedysi uznavany americky novinar si ide uz dlhsiu dobu svoju "husita lajnu", cize proti vsem, hlavne proti systemu ako takemu. Je proste posadnuty konspiraciami a kedze v mladosti mal nejake zarezy ma pocit, ze vie odhalit pravdu tam, kde ju zakryva tma.
Co tvrdi Hersh?
Opiera sa o svoje anonymne zdroje a tvrdi okrem ineho, ze ide o suprtajnu operaciu nariadenu samotnym Bidenom. Operacia to bola tak tajna, ze jej uskutocnenim neboli poverene SEAL, ci SOCOM, aby sa predislo vysetrovaniu kongresu, ale jednotky NEDU, co je experimentalna jednotka americkeho namornictva.
Ze blbost?
Nie jedina.
Dalej tvrdi, ze povodne to chceli uskuttocnit na hraniciach Estonska, kde ak si pozriete je more velmi uzke a velmi blizko k Rusku. Strategicky asi najlepsie miesto, ale mohli ist aj blizsie k Rusku, co poviete?
Potom si to vraj amici rozmysleli a rozhodli sa do toho zapojit Norov. Cize supertajnu operaciu prezradili dalsim ludom, co sa bezne urcite robi lebo cim viac ludi to vie, tym je tajnejsie.
Dlho hladali miesto, kde su oba plynovody co najblizsie s cim im pomohli prave Nori. Co vyvracia fakt, ze vybuchy boli od seba 6 a 80km.
Ako zasterku vyuzili kazdorocne cvicenie BALTOPS, kde navyse amici presvedcili Norov, aby tam zahrnuli cvicne odminovanie, ktore...sa vsak kona kazdy rok pravidelne btw. Ale menit dopredu dany program cvicenia zvysuje stupen utajenia, takze logiku to Herschovi evidentne dava.
Amici mali operovat podla herschovho zdroja z minolovky triedy Alta...az na to, ze tato sa nezucastnila cvicenia a bola tam len trieda Oksay...podobne sice, ale nie to iste.
Dalsi nezmysel je, ze podla dostupnych zaznamov z radarov neoperovala minolovka dostatocne dlho pri ostrove, kde mala vysadit potapacov. Podla hlbky by totizto potrebovali na polozenie bomby min 1h a tolko sa tam minolovka nezdrzala. Navyse bola stale v pohybe a Hersh tvrdi, ze potapaci dychali HeO2 dodavaneho z lode...ale to asi tazko, ked lod si to plavala okolo ostrova po cely ten cas.
Pre vacsie utajenie oznamili tuto specialnu operaicu aj Danom a Svedom, kedze to bolo v blizkosti ich uzemia.
Takze uz to vedeli Nori, Dani a Svedi...fakt super tajne nemyslite?
Potapaci teda museli pouzit vlastne dychacie pristroje EC-UBA, co odporuje manualu NEDU. Ako som pisal spolu s dekompresiou by potrebovali 1-3h.
Dalsim nezmyslom je "salinizacia" bomb, pretoze rusaci vraj maju pristroje na zistenie bomb v mori a keby neboli bombu salinizovane tak by ich mohli odpalit na dialku. Co je to salinizacia v tomto pripade netusim a podla mna to nevie ani Hersh.
Uplne usmevene je ako amici odpaliloi bombu. Podla Hersha to spravili nenapadnym zhodenim sonarovej boje norskym P-8, ktore vsak sluzi nie o norskeho namornictva, ale norskeho letectva. Vlastne nesluzi, je v testovani a naozaj lietalo v tej dobe...az to, ze to par stoviek kilometrov severne.
Cele je to samozrejme nezmysel, pretoze bomba sa dala odpalit akusticky a ziadne p-8 by nebolo treba.
https://www.str-subsea.com/sonardyne-surface-control-unit-scu-hf-dunking-transducer
Tento kufrik sa vyuziva v ropnom priemysle uz dlhe roky.
A na zaver asi najvacsie blbost. Pri tejto supertajnej operacii sa babrakom amikom nepodarilo odpalit jedno potrubie NS2, takze svete sa div rusaci mohli dalej dodavat plyn do DE, pretoze amici su najvacsi babraci na svete.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mlha, hmla, fog of war. https://blisty.cz/art/112678-utok-na-nord-stream-a-putinuv-tajny-konvoj Ten…
fleg 28.03.2023 19:50
fleg
Ruské námořnictvo údajně krátce před výbuchy operovalo s miniponorkou poblíž ropovodů Nord Stream.…
Jan Fiala 28.03.2023 21:12
Jan Fiala
Rada bezpecnosti nie je OSN. Spytaj sa jednotlivych statov preco tak hlasovali. Mozno sa to raz dozv…
fleg 28.03.2023 21:17
fleg
Rada bezpecnosti OSN neni OSN, mas pravdu. Pouze v OSN rozhoduje o bezpecnostnich otazkach. Hlasoval… poslední
Jan Fiala 29.03.2023 05:20
Jan Fiala

Ruské námořnictvo údajně krátce před výbuchy operovalo s miniponorkou poblíž ropovodů Nord Stream.

Takže operovalo tam nebo tam operovalo jen "údajně"? Už to nevyhodila skupina amaterskych potápěčů, jak nám nedávno tvrdili?
Asi ta historka nikoho nepřesvědčila. Proč OSN zablokovalo žádost Ruska o vyšetřování? Pokud si to vyhodilo Rusko samo, mohlo se to prokázat.

Máš pravdu, mlžení a mlžení...

Rada bezpecnosti OSN neni OSN, mas pravdu. Pouze v OSN rozhoduje o bezpecnostnich otazkach.
Hlasovali tak proto, protoze to navrhlo Rusko = velky spatny. Proc vysetrovani incidentu nenavrhl nekdo jiny, napr. VB (neplest s verejnou bezpecnosti), pokud je presvedcena o tom, ze si to Rusko odpalilo samo? Protoze vrteti psem a mlzeni je na odvedeni pozornosti lepsi? A cim vic podobnych historek postupne pustenych do eteru, tim bude sprosty lid zmatenejsi.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru