Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Plán, když bude nejhůř?

Zdravím všechny,
zajímal by mě Váš názor na aktuální situaci, ve které se nacházíme. Osobně mám na tomto světě odprděno necelých 28 let. Jsem tedy oproti zkušenějším a starším spoluobčanům jen mladý pleb. Většina vrstevníků si v mém věku už zařídila 1-3 potomky, brutální hypotéku na desítky let, všemožné úvěry, přičemž v drtivé většině si je vzali, aby se naposledy letos podívali k moři, protože věří, že pak už to nepůjde a údajně je to nejlepší způsob, jak načerpat zkušenosti do života, poznat kousek světa a naučit se jazyk (čemuž za týden válení se na pláži a chození po památkách osobně nevěřím) - zároveň ale chodí na demonstrace a klepou se, jestli budou schopni po zimě zaplatit splátky hypotéky a energie a doma mají zimu. Já se vydal cestou opaku. Udělal jsem si Céčko, éčko a profesák, utekl z automobilového průmyslu a nechal se zaměstnat v místní pekárně jako řidič náklaďáku. Ačkoli se mi většina lidí směje a nechápou, jak to můžu dělat, připadá mi to v tuhle chvíli jako jedna z mála jistot. Chleba a žrádlo se totiž vozilo i za válek a pokud padne i potravinářský průmysl, skončíme všichni u lesa, na ulici a ve stanech. Mám pronajatou nejmenší možnou garsonku, kterou jsem hledal několik let a je mi v zásadě dobře, byť už neberu plat předáka německé fabriky, ale horši průměr. Jak to přichází, měním peníze za zlaté mince a házím je doma do pokladnice se zámkem. Už 2 roky každý měsíc alespoň za dvojku, takže něco tady je i kdyby padla měna. I při dnešních cenách nedám za kompletní bydlení i s elektrikou a teplem víc, než 40% aktuálních příjmů. Zbytek mám na ošacení, žrádlo, auto a hry. Mám i vzdělanou a dále studující přítelkyni ve zdravotnictví.
Můj plán je takový, že pokud bude nejhůř - ve sklepě mám připravenou zbrusu novou dvojmužnou ruční pilu, dobrý stan pro 4 lidi, dobrou sekeru a sestavu loveckých nožů. Pro většinu lidí jsem blázen, ale mně to zase tak utopicky nepřipadá. Až mě majitel vyhodí z nejlevnějšího možného pronájmu a přestane existovat způsob, jak vydělat a mít na tohle nebo jiné bydlení, zbydou mi alespoň tyhle věci a auto v dobrém stavu, které, pokud ho nakrmím, dojede kamkoli po zeměkouli. Drtivé většině zbyde brutál hypo, několik batolat, drahý telefon a při troše štěstí elektrokoloběžka.

A mě by zajímalo, jestli jsem blázen, nebo jestli to někomu taky připadá, jako alespoň nějaký plán kromě natahování ruky a řvaní na Václaváku?

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat