Plán, když bude nejhůř?
Zdravím všechny,
zajímal by mě Váš názor na aktuální situaci, ve které se nacházíme. Osobně mám na tomto světě odprděno necelých 28 let. Jsem tedy oproti zkušenějším a starším spoluobčanům jen mladý pleb. Většina vrstevníků si v mém věku už zařídila 1-3 potomky, brutální hypotéku na desítky let, všemožné úvěry, přičemž v drtivé většině si je vzali, aby se naposledy letos podívali k moři, protože věří, že pak už to nepůjde a údajně je to nejlepší způsob, jak načerpat zkušenosti do života, poznat kousek světa a naučit se jazyk (čemuž za týden válení se na pláži a chození po památkách osobně nevěřím) - zároveň ale chodí na demonstrace a klepou se, jestli budou schopni po zimě zaplatit splátky hypotéky a energie a doma mají zimu. Já se vydal cestou opaku. Udělal jsem si Céčko, éčko a profesák, utekl z automobilového průmyslu a nechal se zaměstnat v místní pekárně jako řidič náklaďáku. Ačkoli se mi většina lidí směje a nechápou, jak to můžu dělat, připadá mi to v tuhle chvíli jako jedna z mála jistot. Chleba a žrádlo se totiž vozilo i za válek a pokud padne i potravinářský průmysl, skončíme všichni u lesa, na ulici a ve stanech. Mám pronajatou nejmenší možnou garsonku, kterou jsem hledal několik let a je mi v zásadě dobře, byť už neberu plat předáka německé fabriky, ale horši průměr. Jak to přichází, měním peníze za zlaté mince a házím je doma do pokladnice se zámkem. Už 2 roky každý měsíc alespoň za dvojku, takže něco tady je i kdyby padla měna. I při dnešních cenách nedám za kompletní bydlení i s elektrikou a teplem víc, než 40% aktuálních příjmů. Zbytek mám na ošacení, žrádlo, auto a hry. Mám i vzdělanou a dále studující přítelkyni ve zdravotnictví.
Můj plán je takový, že pokud bude nejhůř - ve sklepě mám připravenou zbrusu novou dvojmužnou ruční pilu, dobrý stan pro 4 lidi, dobrou sekeru a sestavu loveckých nožů. Pro většinu lidí jsem blázen, ale mně to zase tak utopicky nepřipadá. Až mě majitel vyhodí z nejlevnějšího možného pronájmu a přestane existovat způsob, jak vydělat a mít na tohle nebo jiné bydlení, zbydou mi alespoň tyhle věci a auto v dobrém stavu, které, pokud ho nakrmím, dojede kamkoli po zeměkouli. Drtivé většině zbyde brutál hypo, několik batolat, drahý telefon a při troše štěstí elektrokoloběžka.
A mě by zajímalo, jestli jsem blázen, nebo jestli to někomu taky připadá, jako alespoň nějaký plán kromě natahování ruky a řvaní na Václaváku?