Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tour de France 2022

Výborná Tour, po dlhšom čase ma bavilo sledovať ju. Roky dominancie Ineosu (niekdajší Sky - Bradley Wiggins, Chris Froome, Geraint Thomas, Egon Bernal) ma nudili, detto lanská Pogačarova one-man show.

Napadla mi ešte jedna otázka do placu. Čo si myslíte o tom, že bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára v posledných rokoch (aj teraz) získava celkový víťaz Tour, prípadne oň do poslednej etapy bojuje? Môže za to bodovací systém, v ktorom sa záverečné stúpania bodujú dvojnásobne (nebolo to tak vždy), a keďže tam sú borci idúci na celkové poradie automaticky vpredu, vidíme ich aj na čelných miestach súťaže o bodkované tričko. V mnohých etapách sú pritom zaujímavé a náročné kopce aj uprostred, občas dokonca náročnejšie než cieľové stúpania.

Osobne som proti zdvojnásobovaniu a radšej vidím v tomto drese iných cyklistov než tváre z celkovej klasifikácie. Vždy sa teším, ak tento dres známym tváram bojujúcim o ten žltý niekto vyfúkne (naposledy sa tak stalo ešte pred tromi rokmi).

Od Sagana som nič neočakával, takže ma neprekvapil a už asi ani neprekvapí (ibaže by vyhral v Paríži, dojazd na Elyzejských poliach mu však nikdy až tak nesedel, je skôr pre čistokrvných šprintérov).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat