Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Když covid nestačí

No tak pozor, ani pravé neštovice sa nevyhladili plošným povinným očkovaním úplne všetkých krížom-krážom, jak to chceli pri covide a veľmi ťažko zlyhali. Pravé neštovice sa vyhladili cieleným očkovaním v ohniskách nákazy, takzvaná ring vaccination, v rámci ktorej sa očkujú blízke kontakty nakazených a oblasti, kde je vysoká pravdepodobnosť nákazy. To, čo sa dialo pri covide sa naprosto priečilo medicíne, vede, logike a zdravému rozumu.

Nemyslím si, že keby existoval internet a sociálne siete, tak by sa to nepodarilo. Tvoj výrok je veľmi zvláštny, nakoľko je naprosto nepodložený skutočnosťou. Rozprávaš, jak keby bolo 80% populácie nezaočkovaných, ale práve tých 80% je aspoň v Európe zaočkovaných a to aj napriek sociálnym sieťam a internetu. Ako to? To asi značí, že väčšina populácie je proočko a nie anti, alebo sa teda nechali donútiť. Lenže do očkovania na neštovice by sa ti väčšina ľudí pohrnula aj úplne dobrovoľne. Ak má spoločnosť skúsenosť vidieť niekoho umierať na odporné svrbivé vyrážky a ukáže sa, že na to existuje účinná látka, ktorá ťa toho s veľmi vysokou šancou ušetrí, tak sa o to pobije aj najradikálnejší antivaxer.
Problém je, sa na vírus, ktorý u väčšiny populácie spôsobuje párdňové nachladenie, kašel, horúčku, čiže nič drastického, vynájde sa vakcína, ktorá ťa pred týmto ultra n3b3zP3čNýM vírusom má ochraňovať, lenže ona akosi nechráni, tak ťa má chrániť aspoň pred ťažkým priebehom, čo akosi tiež nerobí, ale určite spraví, keď sa naočkuje aspoň 90% populácie aspoň trikrát, až na to, že nespraví, keďže sa objaví nová varianta (kto by to len bol povedal, že koronavírusy majú veľmi vysokú variabilitu narozdiel od tých neštovíc, ktoré prakticky nemutujú), ktorá sa celou populáciou drzo ignorujúc vakcinačný status preženie a aj napriek tomu ti svetové "kapacity" tvrdia, aká je tá vakcína výborná a nakupuje sa ďalšia a ďalšia. Ja ti neviem, ale takéto okolnosti vzbudzujú "menšiu" nedôveru v tú látku.
A vidíš to, aj napriek tomu sa našlo vyše 80% tupcov, ktorí si to pichli, takže keď tu budeme mať niečo skutočne vážne, tak sa nebojím, že by hrozilo, že kvôli nejakým troll webom s desiatimi čitateľmi sa nikto nezaočkuje. Ale ono zas na druhej strane je možné, že práve kvôli takémuto správaniu "svetových kapacít" dôvera k medicíne a vede dosť klesla...

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat