Nezapominej na pocetnou skupinu piratu, pritom torrent je z legalniho hlediska problematickej a tak stejne musis share serverum platit. Ve chvili, kdy jsem za share platil a pritom tam video vydrzelo maximalne tyden nez jim ho vlastnik nechal smazat a u vetsiny stahovaneho obsahu sla na zacatku znelka Netflixu, pochopil jsem, ze neni duvod chodit za kovarickem, kdyz muzu jit za kovarem a predplatil jsem Netflix.
Myslim, ze piratstvi bylo pro tyto streamovaci sluzby v jejich pocatcich dobre, lide si zdarma ozkouseli, ze to co tam je, stoji za to a potom presli na oficialni placene sluzby. No a protoze jsem ty stahovane veci nosil na flashce nasim i kolegum do prace, ve chvili, kdy flashky skoncili, museli to resit i ostatni. U nasich to bylo jednoduche, Netflix platim a sdilim ho s rodicema, kolegove v praci si vetsinou Netflix poridili take, malo komu z lidi, kdo jednou okusil "televizi" bez reklam se jeste chce vracet zpatky na reklamni vysilani prolozene castma filmu.
Pokud ma Netflix tarify pro vice lidi, jak by mohl omezit sdileni? To tezko, nejde to treba ani podle IP, protoze jeden clen rodiny to muze sledovat na domaci siti na televizi, druhy na mobilnich datech na mobilu, IP adresa je jina. Netflix muze leda rozdelit tarify i podle poctu uzivatelu.
Jinak co se tyka me, tak bych sam Netflixu byl ochoten pri me frekvenci sledovani dat tak stovku mesicne nejvic, ale nasi si doma pousti nejaky serial nebo film kazdy vecer, tudiz se tech 259Kc za 1080p/2 uzivatele bohate vyplati. Tata nakonec rikal, ze jestli to platit nechci, ze si to bude klidne platit sam, ale tak rodice jsou v duchodu a jsem rad, ze jim takhle muzu aspon trochu vratit za dobu, kdy zivili oni me.