Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix a jeho (ne)kvalita

Da se na to divat ze dvou pohledu: anglo-americkeho a ryze lokalne ceskeho.

V USA existuje hodne sluzeb, vlastne pomalu kazdy producent si chce prodavat sve filmy a serialy sam. To jde zcela proti zajmu divaku a nedivil bych se tam upadku streamovacich sluzeb a navrat k piratstvi. Lide proste nechteji tisic sluzeb, protoze je to neprehledne a ani to nebudou platit. Pokud to vydavatele nepochopi, vrati se svet do starych koleji -piratstvi a doplati na to prave producenti filmu a serialu. Takze je to hlavne jejich boj, chteji vic a mozna nebudou mit nic!
(Podivejme se do herniho sveta, jak se mimo Steam dalsim nedari a to je to jen klient a plati se zvlast. Jiste ne kazdemu Steam vyhovuje a urcita konkurence je dobra a Steam take nabizi jen jeden typ konzumace herniho obsahu a treba Xbox Gamepass je jiny typ, takze to jeste dava smysl. Konkurence tedy ano, ale nesmi to dojit tak daleko, ze bude stejnych sluzeb 10 a kazdy bude mit jen to svoje, to by se brzo herni studia se zlou potazaly.)

Takze Netflix, HBO Max, AppleTV, Disney+, Hulu, Paramount+, Amazon Prime Video, Peacock, BET+, Discovery+, ....

V tom vyctu maji nekteri vydavatele tech sluzeb i vic a nastesti jim to zacina aspon trochu dochazet, takze napriklad HBO Max a Discovery+ by se melo spojit do jednoho.

---

V Ceske republice, pokud chceme sledovat filmy a serialy s ceskym dabingem nebo ceskymi titulky je situace o poznani jednodussi:

HBO Max - ma nejvice dabingu a zbytek otitulkovany a Netflix ma neco malo dabingu a hodne toho otitulkovaneho. Tim nas vyber konci. Nepocitam AppleTV, kterou neznam, ale co jsem slysel, tak lokalizovaneho obsahu je tam pomalu. Sem tam nekdo prijde s tim, ze je tu i Amazon Prime Video, ale tomu se lze z pohledu ceskeho divaka maximalne vysmat, profesionalnich titulku je jen par u tech nejvetsich hitu a zbytek je tragicky pres translator. Disney+ tu neni a nemuzeme vedet kolik toho v lokalizaci a v jake kvalite nabidne, ikdyz uz je termin spusteni oznamen.

Existuji i ryze lokalni sluzby jako je Voyo, ale to bych snad radeji ani nekomentoval. Takhle se svetovym VoD sluzbam konkurovat rozhodne neda.

Osobne teda mam jak HBO Max, tak Netflix a jsem s obojim spokojen. Vzhledem k cenam se nedomnivam, ze bych byl ochoten platit jeste treti sluzbu, ale ta cena za tyto dve dohromady je porad pro bezneho cloveka prijatelna, takze si myslim, ze mit tu tyto dve videosluzby je tak akorat.
Kdyby se melo ukazat, ze Disney+ bude super pecka a ze to bude obsah pro me stvoreny, coz si dopredu nemyslim, ale ani se tomu nebranim, nahradil bych HBO Max, ktere v soucasne dobe taha za ten kratsi konec. Netflix je pro me stale jednicka.

Co se tyka ubytku divaku Netflixu, tak co jsem slysel, problemy nastaly zaroven dva - vynuceny odchod Netflixu z Ruska, kde mu rusky autoritarsky rezim zacal klast nesmyslne podminky pro provoz, a zaroven dochazi k ekonomickym problemum americkych strednich vrstev, kde lide z doby prosperity nabrali hodne ruznych sluzeb a ted je musi omezit, nemaji na ne. Bohuzel VoD byl pro docela dost lidi na prvnim miste, ceho se zbavit.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat