Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Je pravda že krásné holky jsou bez make-upu odporné?

Dobře provedené nalíčení dokáže zvýraznit to, co zvýraznit chceš a potlačit to, co chceš potlačit. Dobře vedená kamera a osvětlení také v tomto směru dokážou zázraky.
Ale krásný obličej protě musí mít ty správné proporce, čisté, rovné zuby, jasné oči a tak.
Takže většina filmových krásek, i kdybys je odlíčil, důkladně umyl a trochu jim učesal vlasy, tak budou pořád vypadat jako normální pohledné holky. A naopak pokud vezmeš skoro libovolnou normální holku, svěříš ji do péče nějakého profi týmu (plus kadeřníka. plus krejčího a tak), který na ní věnuje tolik práce jako na slavnou herečku, tak dostaneš úžasné stvoření.
Teda aspoň dokud se nepohne, nebo nepromluví. To jsou zase jiné dovednosti. Plus samozřejmě hraje roli životospráva, jak jídlo, tak sport - to se podepíše na těle, jestli je to královna pláže, nebo vyvrhnutá velryba. Ale to už není makeupem.

Na druhou stranu, pokud znáš herečku pouze z plátna (kde na ní předtím hodiny řádil výtvarný tým a světla a stíny se nastavují pro každou scénu a každou osobu zvlášť a pak to ještě projde postprodukcí a vyberou se ty nejlepší kusy) a porovnáš ji s "obyčejnou každodenní fotkou", kterou pořídil senzacechtivý tisk kvůli kontrastu, tak to může být na první pohled docela šok. Ale zkus si tu "obyčejnou každodenní fotku" porovnat s fotkou normální ženské v lejím věku (a taktéž bez líčení) a najednou to bude vypadat úplně jinak.

A další obvyklý podraz je, že dobrá herečka ti klidně zahraje o generaci mladší postavu a se správným líčením to projde. Ale na té "obyčejné každodenní fotkce" bys ji měl porovnávat s její nenalíčenou vrstevnící, nikoli s nalíčenou vrstevnicí té postavy (a vem si, že většina ženských se nějak líčí už od školních let).

A poslední připomínka je, že tyhle hvězdy žijou fakt náročný život, jak fyzicky, tak psychicky, takže když některá vyhoří, přestane o sebe dbát a propadne drogám (na které má peněz dost, i kdyby měla rozprodat vše co má), tak to s ní pak jde z kopce dost rychle a dost drasticky - čili porovnání vrcholu kariéry na plátně a o 20 let později zuinované trosky bez zájmu o sebe vyzní skutečně bulvárně. Na druhou stranu tak nekončí zdaleka všechny a mnohé naopak dokážou zestárnout do krásy. Jen se o nich většinou tolik nepíše, protože je to houby senzace.

---

Další kapitolou je pak vystupování, charisma, společenská obratnost, sebedůvěra, znalosti, schopnost se pohybovat elegantně ... tohle samo dělá mnohem víc, než nějaké líčení.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat