Za mě: během závodu by se s lavičkou hýbat nemělo.
Súhlasím.
Bylo to asi nespravedlivé, pokud někomu fouklo do zad a jinému pod lyže, ale bylo to přehledné.
Absolútna spravodlivosť je ilúzia a nie som si istý, či snahy o jej dosiahnutie život zlepšujú alebo zhoršujú. Zjazdovým lyžiarom sa tiež jazdí lepšie na nerozbitej trati, ale tí, ktorí štartujú neskôr, žiadnu kompenzáciu nedostanú.
Tieto bodovacie čachre mi trochu pripomenuli, ako som raz viac-menej náhodou sledoval beh na lyžiach telesne postihnutých športovcov na paralympiáde (asi v roku 2010). Medaily sa pre telesne postihnutých udeľovali len v dvoch kategóriách - stojaci a sediaci, toto boli preteky sediacich (s intervalovým štartom, nie hromadným). Samozrejme, druhov postihnutia je veľa a v rovnakom preteku proti sebe bojovali lyžiari s (asi) plne funkčnými rukami a zároveň lyžiari s výrazne obmedzenou pohyblivosťou rúk. Výsledný čas sa všetkým tiež rátal podľa nejakých koeficientov, keďže sa udeľovala len jedna sada medailí.
Nemám nič proti paralympionikom, naopak ich obdivujem, ale veľmi atraktívne tie preteky pre mňa neboli. Ako divák chcem mať pri sledovaní určitý prehľad, či si ten-ktorý športovec počína dobre alebo nie a nie lúštiť to z akýchsi čísel.