Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Hrozí napadení Ukrajiny Ruskem?

Ukrajina umístila asi 100 000 (podle jiných zpráv 125 000) vojáku v donbasské oblasti u Donětsku, což je "jen" 80km od ruských hranic.

Preco ignorujes fakt, ze Ukrajina ma leglanu obciansku vojnu v Donbase?
Je logicke, ze tam je ich armada, ktora bojuje proti vlatnym ludom silne podporovanym zo strany Ruska jak materialne tak ludsky.
Je uplne normalne ak si stat posles armadu na vlastne uzemie do problematickej oblasti.
Silne pochybujem, ze ta armada je tam na to, aby obsadila nejake ruske uzemie, ci nejako inak narusila jeho hranice.

Co se týká uskupení ruských sil uvnitř vlastní země. Nebyla to jen odpověď na poměrně hodně velké mezinárodní cvičení NATO blízko ruských hranic?

Ako sa to vezme. Prve jednotky na zapadnej hranici zacali akumulovat Rusi. Kvoli vojne na Ukrajine.
Odpoved NATO bola v medzinarodnom cviceni, na ktore zase Rusi reagovali dalsim alokovanim jednotiek na co nasledovalo este jedno cvicenie.
Klasicka akcia-rekacia, obvinovanie z provokacii z oboch stran.
To, ze Lotysi, Estonci, Poliaci historicky Rusov nemusia je bohuzial fakt...na tom nic nezmenime, vzdy to tak bude. To, ze sa citia viac alebo menej ohrozeni sa da pochopit. To, ze sa clen NATO obrati so ziadostou "o pomoc" je tiez logicke a ze to NATO s radostou vyuzije, aby trosku precvicilo rusakov je logicke tiez.
Co mi hlava neberie je, ze sa Rusi ulakomili na anexiu Krymu a ze sa tak okato angazuju v obcianskej vojne na Ukrajine...ale to uz suvisi s ich domacou politikou a ich nacionalizmom.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat