Mam za posledni rok s nemocnicema vlastni zkusenosti, vazne nemocny v rodine, takze bych mohl vypravet. Nicmene ten clanek je tak zmateny, ze jsem ho nedocetl, jen rychle preletl ocima.
Dela ten doktor na chirurgii nebo na pohotovosti? Z clanku to jasne neni.
Jiste, to ze spousta lidi leze na pohotovost bez duvodu, je znama pravda uz hodne dlouho a rozhodne se nejedna o novinku. Pokud se to lekarovi nelibi, at jde delat jinde. Jako osobne bych byl pro, aby sestra na pohotovosti mela v ruce bouchacku a kdo tam prijde s pohmozdenym prstickem ci podobnou blbosti, tak strelit do nohy, aby dotycny mel duvod tam byt. Jenze takhle to bohuzel uznejte sami resit nelze a tudiz vzdycky se na pohotovost budou srat tuny hypochondru, kterym nic neni. Takze bud to lekar da nebo holt muze jit delat jinam.
Jinak normalni nemocnice ma prijem, kde prave je lekar od toho, aby pacienta vysetril a poslal na spravne oddeleni v nemocnici nebo ho vratil k jeho praktickemu lekari.
Ze maji v nemocnicich bordel, je jina vec. Napriklad znamy tam byl se zlomenou rukou a na kontrolu a prevaz ho nevzali, protoze meli zrovna nejakou nouzovku, prisel dalsi den, ale nedorazil lekar z neznamych duvodu. Tak mu to nakonec prevazala manzelka. Nasledne se v nemocnici divili, jak to ma pekne zavazane, tak jim hned rekl, ze od manzelky, ne od nich. Vubec tam pritom dotycny nechtel. Proc ho teda kdyz toho maji tolik, jen nedali v nemocnici do kupy a na prevaz ho neposlali na mistni chirurgii v miste bydliste? Az kdyz jim to sam navrhl, tak rekli, ze ma vlastne pravdu, at si na posledni kontrolu zajde na polikliniku v miste bydliste.
Takze takhle by se v nemocnici mohli zbavit nadbytecnych pacientu, akorat by jim to muselo v hlave trochu palit, aby jim to doslo. Jasny, ze tohle je na vedeni nemocnice, ktere bude hodne neschopne, coz je jen synonymum i pro neschopne vedeni statu. Nebo-li, jestlize si do vedeni statu volime debily, neocekavejme, ze ve vedeni statnich organizaci vcetne nemocnic to bude lepsi.
Co bavilo me, ze prijedeme s tezce nemocnym clovekem na prijem do nemocnice a je zajima ockovani pripadne test na covid, misto aby je zajimalo, proc tam ten clovek jede v prvni rade, taky dost uchylny. K tomu mam takovou historku, ze me tam s tim nemocnym nepustili z duvodu covidu, cekal jsem venku na jeho nadbytecne veci, ktere mi meli prinest. Nacez po chvili prisli, ze doktor ani sestra dotycneho neuzvednou, jestli bych jim tam s nim nesel pomoct na lehatko. Pravda, pan doktor i sestra byli strizlici, ale pobavilo. Nicmene zase to ma logiku, nemaji pracovni sily, kdo by tam nejakeho sanitare za ty prachy delal? Nikdo. A kdyz se prachy vyhazujou panubohu z okna, treba za nesmyslne proticovidove opatreni, ale samozrejme i za spoustu dalsich picovin, nelze se divit tomu, ze to vypada, jak vypada.