Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Zelená budoucnost

Nedávno jsem psal o švédské společnosti Doconomy, která ve spolupráci s MasterCard připravuje platební kartu, která bude hlídat zelenou stopu, kterou způsobíte svým rozmařilým životem a nakupováním a pokud překročíte, nenakoupíte.

Do něčeho podobného se pustila naše Komerční banka ve spolupráci s Visa

„Jako nejefektivnější se ukazuje varianta mít funkci měření uhlíkové stopy přímo v aplikaci mobilního bankovnictví. Při platbách kartou a převodech z účtu pak dochází k vyhodnocování co a v jaké frekvenci klient spotřebovává a každé transakci je přiřazena odpovídající uhlíková stopa. Visa aktuálně toto řešení diskutuje s několika předními bankami v České republice a věříme, že bude k dispozici v příštím kalendářním roce,“ sdělil redakci Echo24 country manager Visa pro Česko Petr Polák.

Aplikace by navíc uživatele i poučovala o tom, co mohou příště udělat lépe. Ať už se to jedná omezování konzumace masa nebo právě třeba jízdy vlakem namísto létání.

Zdroj: https://echo24.cz/a/SYKfa/zelenani-bank-sili-chystaji-aplikaci-na-smirovani-uhlikove-stopy

Ještě někdo tu bude tvrdit, že hotovost nemá smysl?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak přemýšlím zda Španělsko kupuje emisní povolenky za tu sopku jak soptí na jejich ostrovech. Islan… nový
nerady 27.10.2021 19:53
nerady
Zaplatíme daň za svoji smrt, protože z našeho těla vypustíme uhlík. A taky daň za život, protože dýc… nový
Prasak 27.10.2021 20:01
Prasak
Myslím, že politici celého světa na tom intenzivně pracují (vyhubení lidstva). nový
nerady 27.10.2021 23:27
nerady
A v cem je problem? Tak si tu specialni kartu neporidis... Nerozumim tehle nenavisti vuci vyrobkum/s… nový
Dwane Dibbley 27.10.2021 20:43
Dwane Dibbley
Viru v to, ze to neni jen testovani na dobrovolnicich pred plosnym nasazenim vsem, muze mit jen neob… nový
RedMaX 27.10.2021 21:13
RedMaX
Vzdyt to zadny testovani neni, jen produkt pro urcity druh lidi. A to plosne. Neumim si predstavit,… nový
Dwane Dibbley 28.10.2021 13:56
Dwane Dibbley
To snad ne, ty si vazne myslis, ze nekdo bude schopen a ochoten urcovat zelenou stopu na kazdem konk… nový
RedMaX 28.10.2021 15:10
RedMaX
Četl jsi vůbec, co Kocour psal? :-) nový
L-Core 28.10.2021 19:06
L-Core
Pokud bys četl aspoň ten kousíček, který jsem vyjmul, tak banka to bude vyhodnocovat rovnou v bankov… nový
Jan Fiala 28.10.2021 19:27
Jan Fiala
Protože v případě KB nejde o speciální kartu a protože do budoucna nepůjde jen o KB. Kdo mluví o nen… nový
Jan Fiala 27.10.2021 21:18
Jan Fiala
O vymývání mozků ve školách už taky nemám pochyby. Mladej na mě vyrukoval se slovy "mám svoje práva"… nový
Prasak 27.10.2021 21:49
Prasak
Demokracie tu nebude pokud o ní nebudeme denně bojovat. Jinak samotná úvaha o takové kartě je scestn… nový
nerady 28.10.2021 19:40
nerady
To vymýšlí lidi, kteří se mají příliš dobře, neřeší problémy, jako co do huby, jak zaplatit složenky… nový
Prasak 28.10.2021 21:15
Prasak
Nejen platební karty budou zelené, ukazuje se, že i těžba bitcoinů je zelená: Tady video s důkazem,… poslední
RedMaX 13.05.2023 19:45
RedMaX

Tak přemýšlím zda Španělsko kupuje emisní povolenky za tu sopku jak soptí na jejich ostrovech. Island taky nekoupil žádnou povolenku za to soptění před pár lety a to tam topí "ekologicky" s využitím termální energie. Abych nechodil daleko kolik koupí Praha povolenek za požár ve spalovně v Malešicích. To nemluvím o pouštění raket miliardářem pro zábavu, nebo vystřelování ohňostrojů. Tady jen ukazuju, že hledat uhlíkovou stopu je totální hovadina. Myslím, že ti lidé co to vymýšlí by měli spáchat sebevraždu aby jejich uhlíková stopa nebyla moc velká, ale nevím jak to zvládne krematorium a zda tam mají dost peněz na emisní povolenky.:-)

Zaplatíme daň za svoji smrt, protože z našeho těla vypustíme uhlík. A taky daň za život, protože dýcháme a vypouštíme uhlík. A ještě taky prdíme, takže skleníkový plyny.
A vůbec, nebude jednodušší vyhubit lidstvo, ať tady nesmrdíme a neotravujeme planetu? Mám pocit, že podle EU jsme vlastně škodná. Dočkáme se Konečného řešení pro všechny?

Vzdyt to zadny testovani neni, jen produkt pro urcity druh lidi. A to plosne.
Neumim si predstavit, jak by to mohlo byt povinne. Mas moznosti alternativnich plateb, nejen hotovost, ale i krypto, paypal a jine, nebo si jen zalozis nekolik karet a kdyz "vycerpas" jednu tak pouzijes jinou. Navic by obchodnici museli presne do puntiku udavat co sis koupil - a to nejen rozepisovat nakup, ale kazdou polozku specifikovat aby bylo mozno presne urcit tu zelenou stopu (i podelany jablko z CR a jablko z italie se bude lisit, bioprodukce atd). A cele by to bylo snadno napadnutelne uz jen na zaklade lidskych prav a svobod.

To snad ne, ty si vazne myslis, ze nekdo bude schopen a ochoten urcovat zelenou stopu na kazdem konkretnim zbozi?

Ne, to se proste urci urednickym postupem a ty jako drzitel karty uz budes muset dodrzovat to, co urednik stanovil. A ano, jeste pred dvema lety by se mi to take zdalo trochu vysinute, ale koronamanie nas jasne naucila, ze mozne je vsechno a pro spravnem vysvetleni budou jeste lidi zadat stat o to, aby zelene karty byly povinne a tem, kdo je nechteji pouzivat bylo zakazano nakupovat!

Pokud bys četl aspoň ten kousíček, který jsem vyjmul, tak banka to bude vyhodnocovat rovnou v bankovnictvi. Vic karet ti nepomůže, takže jen víc účtů u různých bank.
Paypal a crypto je fajn, ale v potravinách, restauraci nebo masně s tím nezaplatíš.
A o tom, že by mi banka měla v bankovnictvi kecat do toho, co nakupuju si myslím své.

Protože v případě KB nejde o speciální kartu a protože do budoucna nepůjde jen o KB.
Kdo mluví o nenávisti? Copak je v mém příspěvku něco nenavistneho?

Ale díky tvé reakvi vidím, že naše zprzněné školství funguje naprosto bezchybně a výsledkem jsou jedinci, kterým nevadí omezování svobod, práv a soukromí a budou se bít za to, aby to omezování bylo ještě větší a rychlejsi. A cokoliv, co je v rozporu s jejich přesvědčením je okamžitě nalepkovano, označováno za "nenavistné" apod.

O vymývání mozků ve školách už taky nemám pochyby. Mladej na mě vyrukoval se slovy "mám svoje práva". Tak jsem mu odpověděl, že tohle na mě zkusil poprvé a naposledy. Práva má, ale že má i povinnosti, to už mu ve škole neřekli. Dělají nám z děcek vygumovaný libtardy. A to jsem po něm chtěl jen uklidit nádobí.

Demokracie tu nebude pokud o ní nebudeme denně bojovat. Jinak samotná úvaha o takové kartě je scestná. Když budu nakupovat pro čtyřčlennou rodinu tak mi to dovolí jen 20 dkg polského salámu, nebo když si budu chtít koupit rum na pečení tak mi to karta nepovolí. Je vidět, že lidé kteří tyto blbosti vymýšlí nemají co dělat. Moje babička, která je 45 let po smrti by je jistě dokázala zaměstnat (vyvážet hnůj, posekat trávu pro králíky, natřít plot, nasekat dříví na zimu či jinou smysluplnou práci).

To vymýšlí lidi, kteří se mají příliš dobře, neřeší problémy, jako co do huby, jak zaplatit složenky a co (a za co) oblíknout děckám. Ve své sociální bublině mají pocit, že to tak mají všichni ostatní, nebo jinak si nedovedu vysvětlit, že manageři KB mají pocit, že jejich klienti prahnout po záchraně planety. Kdyby šli do Malajsie a zrecyklovali tam pár tun odpadu, co tam hrnou do moře, udělali by pro planetu víc.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru