Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vojna policajtov

Ak by sa niekto nudil a nechce pozerat nieco vymyslene v TV s reklamami odporucam sledovat vojnu policajov na Slovensku.
Keby to nebolo smutne, je to zabavne, ale urcite je to napinave...hlavne ako to skonci a kto vyhra.
Pisat tu o tom by bolo na dlho, takze kto sa nevyzna skusim len skratkovito zhrnu, co sa stalo za posledne mesiace/roky. Je to NAKA vs inspekcia ak by sa niekto nevyznal v tych stranach.
- zadrzanie roky nezadrzatelnych podnikatelov a oligarchov, ktori evidentne kradli a podvadzali (Bastrnak, Bodor, Hascak...)
- zadrzanie 2 byvalch policanych prezidentov, nedavne odstupenie tretieho
- zadrzanie riaditela SIS (obdoba ceskej BIS)
- sprava SIS, ktora poukazuje na porusovanie zakony v policjanom zbore (namierana proti NAKA hlavne)
- zadrzanie byvaleho sefa NAKA samotnou NAKA
- pokus zadrzat clenov inspekcnej sluzby (inspekcia riesi trestnu cinnost policajtov)
- mafiansky prepad inspekcie v centre NAKA (pokus odobrat vysetrovatelom spisy pocas dna)
- mafiansky prepad inspekcie nasilnym zastavenim auta s 2 vysetrovatelmi NAKA (hladanim udajneho podozriveho, ktoreho mali prevazat v kufri) s civilnymi autami s jednotkou pohranicnej straze povolanej az z vychodu (Sobrance)...tento pripad sa mohol skoncit peknou prestrelkou na ulici.
- postavenie vysetrovatelky inspekcie mimo sluzbu a jej pokus o nasledne obvinenie odstaveny tym, ze zadrzali vsyetrovatelov, ktori ju chceli obvinit
- zobratie sefa inspekcie do vazby na navrh NAKA a nasledneho zobratie do vazby jeho nastupcu, ktoreho zadrzala vlastna inspekcia, ktorej sefoval
- operativec NAKA pracujuci ako agent pre inspekcoiu, ktory si mesiace nahraval svojich kolegov, povodne obvineny samotnou NAKA, jeho stihanie zrusene generalnym prokuratorom.
- vesele to je aj na proukature, kde sa generalna bije so specialnou (generalny nevymenoval zastupcu specialneho prokuratora) a kde prokuratora pouzila v poslednej dobe zabudnuty paragaraf na zastavenie trestneho stihania istych osob (napriklad byvlaeho riaditela SIS, ktoreho nasledne prepustili z vazby).

Urcite som aj zabudol na nieco, ale ako vidite mame to tu vesele, tazko sa v tom orientovat, ale vyzera to na kompletnu vojnu vo vnutri organov cinnych v trestnom konani (policia + prokuratora) a who is who je pomerne tazke urcit a konecny vysledok asi tiez. Minister vnutra je defacto bezmocny.
Dnes zasada kvoli tomu bezpecnostna rada statu a som zvedavy, co pani koalicnici vymyslia.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné příspěvky.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru