Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Mezinárodní právo

Vim že sem tu o tom už psal ale pokud tedy Stát má například v ústavě psáno že "Mezinárodní právo nemá žádný vnitrostátní právní účinek" a není členem žádné nadnárodní organizace (Eu) a například mezinárodní smlouva bude tvrdit to že "Jednotlivec má mezinárodní trestní odpovědnost" a stát bude mít jinou úpravu, tak platí státní právo dokuď si to mezinárodní právo nevynutí, stejně tak je to i se všemi ostatními mezinárodními dohodami a smlouvami?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevím v jakém žiješ světě. V poslední době se toho událo tolik, že se divím, že to nesleduješ. Odsou…
nerady 06.07.2021 21:12
nerady
Sem "trošku" opožděný.. :-D Právu rozumět nechci, nemam na to mozek jde jen o toto jedno. Takže je t…
Mosekod 06.07.2021 21:32
Mosekod
poslední
Prasak 06.07.2021 22:47
Prasak

Nevím v jakém žiješ světě. V poslední době se toho událo tolik, že se divím, že to nesleduješ. Odsouzení válečných zločinů v bývalé Jugoslávii, nebo schovávání různých lidí na velvyslanectvích. I naše republika by měla zájem o některé naše zločince v cizině a pokud jsou ve státě, který nemá z naší zemí smlouvu o vydávání tak mu to není nic platné např. Kožený a těch lidí je více. Pokud o tom chceš něco vědět věnuj se mezinárodní politice a měj oči otevřené. Ve vymahatelnosti práva vždy platí to, že kdo má pachatele ten má lepší vyjednávací pozici a vše ostatní je podružné. Mezinárodní soud může odsoudit kohokoliv, ale pokud mu země nevydá pachatele tak je mu to prd platné, pokud si to nevynutí jiným způsobem (embargo nebo jiný nátlak). Každý trochu inteligentní člověk, kterého tato problematika zajímá nemůže klást dotazy, které kladeš ty. Směšné je i to, že zde vystupuješ vždy pod jiným jménem. :-)

Sem "trošku" opožděný.. :-D
Právu rozumět nechci, nemam na to mozek jde jen o toto jedno.
Takže je to jen o tom jak kdo je schopný vymáhat právo, každý stát tedy vlastně může rozhodnout jakkoliv, pokud to neni v rozporu s jeho vlastní ústavou, a mezinárodní orgány také, pokud si to dokáží vynutit?

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru