Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tornádo

Ja QR kód teda nevyužívam, buď kartou priamo na termináli alebo najradšej v hotovosti.
QR nie je zlý, keď ho nájdeš na na faktúre, o ktorej si si na 100% istý, že je z tej spoločnosti. Inak prispieť na hocijaký QR pohodený na ulici nie je moc múdre.
Alebo vhodíš len tak peniaze do hocakej pokladničky na ulici, ktorá hoci môže deklarovať, že peniaze idú zdravotne postihnutým sirotám, ale je snáď prirodzené, že si najprv overíš, komu tá pokladnička skutočne patrí. Ten istý princíp platí s QR kódom. A snáď teda, hoci je to morálne zavrhnutiahodné, keď si vymyslím zbierku na fiktívnu charitu a trebárs si na to zostrojím oficiálne vyzerajúcu pokladničku imitujúci reálnu charitu a ja si s vyzbieranými peniazmi vynaložím po svojom, tak mi nikto nebude sekať prdel na mašličky, je to hlúposť toho, kto mi dôveroval. To by si potom musel sekať prdel na mašličky každému bezdomovcovi, ktorý si vyžobre peniaze na jedlo a na deti, ale neskôr si za ne kúpi chlast a cigarety.

Ale máš pravdu, že číslo účtu a QR kód je vlastne to isté. Preto si aj číslo účtu vždy overujem, či patrí skutočne zamýšľanému príjemcovi.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat