Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Fanoušci, milovníci kopané nebo náhodilí diváci - jak se vám líbí dosavadní průběh fotbalového EURA?

Jsem sice zastáncem VARu, ale dost často se to s ním přehání. Rozhovor s jedním rozhodčím - VAR? Veřejnost má jiné požadavky, než ke kterému je skutečně určen, míní Paták:

Otázka: Jedním z hlavních témat fotbalových fanoušků je VAR. V čem je jeho největší problém? Proč podle vás vyvolává tolik negativních reakcí?
Odpověď: Podle mého názoru má veřejnost jiné požadavky na VAR, než ke kterému je skutečně určen. Cílem VARu není opravit každou chybu rozhodčího, ale pouze napravit zjevné chyby podle protokolu nastaveného UEFA.

Otázka: Spoustě fanoušků vadí, že na základě videa se nařizují penalty a pískají fauly, které dříve nebyly tolik vidět, pro hru nebyly až tolik podstatné. Je to trend pískat každý sebemenší kontakt?
Odpověď: Odpověděl jsem asi již předchozí odpovědí. Zcela jistě to není cílem. VAR má opravovat pouze zjevné chyby rozhodčího.

A hlavní problém - kdo a jak rozhoduje o zjevných chybách rozhodčího? To, co v jednom utkání projde, se v jiném zkoumá přes VAR, často bohužel i v jednom utkání se jedna situace posuzuje VARem, druhá - téměř totožná - nikoli. A pokud se týká pokaždé jiného mužstva, zavání to silně nadržováním jednomu týmu...

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat