Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Politicky korektní reklamy

Ono ale nemusí ísť striktne iba o dokumenty a historické filmy/seriály.
Dneska je na pranieri už aj taký seriál ako Priatelia (Friends) a to len preto, že medzi hlavnými postavami nie je žiaden čierny herec a že sa tam robia homofóbne vtípky. Čítal som už rôzne analýzy o tom, či je v poriadku pozerať v roku 2020 priateľov a úvahy o tom, či k tomu seriálu netreba pridávať komentáre a vysvetlivky, aby sa zároveň poukázalo na zrúdnosti zeitgeistu 90. rokoch. Aby sa stavali Priatelia pomaly na úroveň Mein Kampfu, je dosť znepokojujúce. ::)
Prečo došľaka ak chcem natočiť seriál o bielych študentoch v New Yorku, musím medzi nich silou-mocou pchať negra? A prečo nesmiem používať humor, aký len chcem?

Pchá sa to úplne všade. Neviem, či si videl film od netflixu The King? Film celkom fajn, tvorcovia sa celý čas snažili o autenticitu (aj keď bitka o Agincourt teda dosť sklamanie), ale domrvili to úplne koncom, keď podmanená francúzska princezná začala stredovekému anglickému kráľovi vykladať moderné woke bullshity, ktoré by človeka žijúceho v tej dobe v živote nenapadli. To sú ale veci, ktoré ty s tvojou apatiou možno vôbec neregistruješ a potom sa nečudujme, že ti to nevadí.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat