Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nahlížení do katastrofálních map.

V tomto článku na Lupě - Proč dochází k omezení v Nahlížení do katastru nemovitostí - vysvětluje důvody zaměstnanec oddělení řízení projektů a rozvoje Informačního systému katastru nemovitostí:

Aplikace se na začátku roku 2021 potýkala s výkonnostními problémy, které byly způsobeny vysokým počtem přístupů jak do grafické, tak do „textové“ (popisné) části aplikace.
...
Po provedeném posílení hardwaru je provoz aplikace bez problémů, a to za situace, kdy od problémového jara dále vzrostl počet vyhotovovaných sestav. Proč tedy přistupujeme k omezení Nahlížení?
Pokud by zátěž rostla současným tempem, dříve či později bychom se znovu dostali na limit hardwaru. Ten lze sice opět posílit a aplikace je na to z hlediska možností škálování připravena, ale považujeme za projev péče „řádného hospodáře s prostředky státního rozpočtu“, když nechceme utrácet peníze za posilování infrastruktury, aby obsloužila i „stahovače“. Aplikace Nahlížení má sloužit skutečně pouze k nahlížení, ne k vyrábění soukromých kopií katastru.

Co se týče mých několika hektarů zděděných polností, považuji za dobrou kontrolu vlastnictví to, že mi cca 1x měsíčně chodí nabídky na jejich odkup od různých firem, často i z druhého konce republiky.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat