Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix The 100

Tomuto serialu som sa vyhybal asi rok hoci mi ho Netflix ponukal stale. Vedel som, ze je to nieco o 100 ludoch vysadenych na akejsi planete, ale tusil som o com to bude a tak som na to nemal naladu.
Po cca roku som na to siahol a....
- Serial uz od zaciatku nie je to, co som si myslel, cudzia planete je Zem a nie je to postavene na tych 100 vysadenych mladych ludoch ako som sa povodne domnieval.
- Prva seria je akoby trosku nudna, da sa, ale priemer. Oplati sa vsak vydrzat a zacat hned druhou.
- Serial vsak graduje, co je prekvapice, pretoze dalsie serie su lepsie a lepsie.
- Tvorcovia sa nebali nechat umriet aj hlavne postavy, pretoze tych je tam niekolko.
- Na seriali ma fascinovali prerody ludi, pretoze tam nie je nikto cisto kladny alebo cisto zaporny ako to byva zvykom. Kazdy kladas obcas spravi divne rozhodnutie a kazdy zaporak zase z casu na cas zachrani ostatnych. Obcas ma to aj vyrusovalo a rozculoval som sa preco tento hrdina, ktory uz bol moj favvorit zrazu spravil taketo rozhodnutie, s ktorym nesuhlasim, ale prave na tomto je to cele postavene.
- Velmi ma bavili filozoficke uvahy nad rozhodnutiami hlavnych hrdinov, pretoze to boli to castokrat naozaj Sofiine volby a velmi tazko hodnotit, ci sa rozhodli spravne aj po urcitom case.
- Serial ma velmi zaujimave otocky v deji, priznam sa, ze kazda seria ma niecim prekvapila. Zapletky neboli tvorene ako zapletky z nutnosti, ale prisli mi originalne.
- Napodiv mi nevadilo ani zakomponovanie lesbickych, ci gay scen, pretoze boli spravene vkusne a na rozdiel od takeho posledneho Star Treku mi neposobili ako past na oko. Bolo to naozaj velmi prirodzene.
- Okrem filozofickych dilem, ci zachranim 300 cudzich ludi, alebo 2 svojich zabitim tych 300 ma zaujali aj osobnostne dilemy a to snaha prezit za kazdu cenu vs dobrovolne odist z tohoto sveta z dovodu psychickej unavy. Napriklad si predstavte, ze vasu mysel prenesu do ineho tela, kedze vase umiera a vy si napriek tomu dobrovolne zvolite samovrazdu, pretoze s tym osobnostne nesuhlasite. Zaujimave rozhodnutie.
- Pacil sa mi aj jazyk prezivsich pozemstanov, pretoze to bola taka mila roztomila EN (napr kmene boli oznacovane ako kru(crew), ludia z vesmiru boli skajkru, ked sa zjednotili ako wonkru a pod. Prislo mi to take roztomile.
- Vyber hercov bol tiez obstojny a zopar z nich ma zaujalo na prvy pohlad (Jaha, Clarke...)
[92979-the-100-season-6-official-renewa-jpg]
Co mi naopak vadilo?
Mozno trosku tej americkej hry na city, take ako "sorry Mom", "I will always love you" a pod.
Ano niektore zdlhave dialogy som aj preskakoval, pretoze mi prisli bezduche.
Niekolko veci nemalo logiku, ale napodiv mi az ak neprekazali a iba som sa na chvilu nad nimi zamyslel a siel dalej.

7 serii? Preco nie. Bavili ma vsetky (teda som na 6, 7 som este nevidel;o))
Za mna 80%, na CSFD 75%.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat