Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem jemný Apple iPhone vs nekompromisní vyhazovač Xiaomi

Jelikož se tu v debatách rodí debaty mezi závistivými lidmi, a pozoruhodnými intelektuály, rozhodl jsem se zde napsat svůj příběh, zkušenost kterou zakompetetuji do tohoto vlákna s názvem v plném znění:

Uznávaný, jemný Apple iPhone vs nekompromisní vyhazovač (tyran) vlajkových lodí Xiaomi

Začalo to klasickou úvahou (emočním vydíráním) o novém mobilu (v reklamách v televizi) zastaralý, přesto funkční Xiaomi RN5 mě už omrzel, unudil při srovnání s dnešní moderní a špičkovou technologií. Zrovna vyšel nový iPhone, objednávka, dohady, dušení se v roušce na pošte kvůli vlastnoručně lenností zkorumpovanými pracovnicemi ČP. Brouzdal jsem, oťukával, pozoroval jemné detaily přístroje. První pohled zvládl na jedničku, Xiaomi byl oproti tomu zasekanej šrot, faceid funguje i ve tmě, nic nemusím přenastavovávat,tunit.

Pak si začal iPhone hrát na nezvladatelnýho puberťáka, kterej se vyznačuje především nulovou domluvou, afektem!
Systém mě začal napadat, že si nemůžu načíst určitou stránku, kde se stahujou drsné prográmky a vylepšení. Udělal jsem kličku, VPN a zablokoval stránky Apple, nainstaloval upravenou verzi Youtube přes ntb, kde jsem si mohl písničky dávat na pozadí, reklamy zmizeli, nahradili je maličké, čestné banery. Další napadání že musím po týdnu ověřit certifikát aby aplikace dál fungovala přes ntb jsem ignoroval.

Ve třetí fázi, když už jsem měl systém prostudovanej, objevovali se další a další zádrhely iOS. Neviděl jsem staré záznamy volání, ve slovníku angličtiny vyskakuje banner o koupi placené verze, což v Androidu nebylo, o lucky patcheru či warezstoru se nedalo počítat, v tu dobu nebyl jailbreak a já jsem už do toho nechtěl investovat čas dalším studováním něčeho, co mě už začíná nudit, psychicky napadat. iOS mě vlastně celou dobu vláčel za nos falešným hezkým obalem, a mezitím jsem já jako oklamaný zákazník byl pod vlivem psychického teroru!

Následně jsem byl více odkázán na mobilní telefon, notebook jsem moc používat nemohl, a tento psychickej nátlak (teror) jsem dále nehodlal snášet. Hlavně mám rád velké mobily! Zakoupil jsem si Xiaomi Mi 10T, všechno nainstaloval, zkoumal nové technologie, Apple prodán za skoro stejnou sumu jako jsem ho kupoval ve slevě. Oproti starší verzi Xiaomi zmizlo sekání, 144hz bylo znát. Youtube Vanced jsem nainstaloval během 5 minut, cool. Systém nebyl přeplácanej, větší přehled v nastavení, už ani v XDA fóru jsem nenašel moc ROMek, narozdíl od XRN5, kde lidé často vytvářeli vlastní ROM kvůli přeplácanosti MIUI. Číňan mě hrdě přivítal zpět, a pyšnil se zlepšenými funkcemi za které jsem ho kdysi napadal.

A jak byl shrnul tuto zkušenost? Psychickej TEROR! Níže podkládám krátké shrnutí co už se nevešlo:

Xiaomi výhody: cena,cena aplikaci a prislusenstvi,flexibilita systému,velka baterie,rychla nabijecka,144hz,rychlejsi odemykani(X. pouze tuk na otisk z boku, Apl. tuk, ksicht, potahnout nahoru - opravdu rozdil!!!),zadnej notch,uzitecne vestavene aplikace,gesta

Aplé výhody: vodeodolnost,o krapet stabilnejsi system,tovarni nastaveni vyhovujici,fotoaparat mikrofon a reprak lepsi,hranate boky ktery jsou kool,zvysuje socialni status,ruzne barevne provedeni,hezke ikonky,muzu pouzit Apple ID při prihlasovani se do ruznych aplikaci

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslím, že se to dá shrnout na to, že bys měl ten telefon donést zpět do prodejny a říct, že nejsi d…
shark.jd 28.04.2021 12:29
shark.jd
Android a iPhone určite vyrovnaný nieje. iOS je o dosť menej schopný systém a zároveň sú iPhony pred…
Ale 28.04.2021 13:09
Ale
Teoretizujes bez realne zkusenosti s iOS, respektive Apple produlty, ze? poslední
CalebCox 10.05.2021 21:42
CalebCox

Myslím, že se to dá shrnout na to, že bys měl ten telefon donést zpět do prodejny a říct, že nejsi dostatečně šikovný/chytrý na to iPhone používat. Co jiného doporučit někomu, kdo dokáže takto rozdrbat neofiko modifikacemi iPhone? :-)

Jinak dnes je to fakt jedno. Android nebo iPhone je vyrovnaný. Výhoda iPhonu je asi jen v tom, pokud máš od nich zařízení více (iPad, Macbook)

Android a iPhone určite vyrovnaný nieje. iOS je o dosť menej schopný systém a zároveň sú iPhony predraženejšie aj keď ich HW dosahuje 1/4 výkonu... mám Moto E6s Plus za 110€ a funguje mi všetko v pohode.. jasné nemá to vodeodolnosť a supercool vymalovánky, ale je funkčný a jednoznačne lepší než šrot za 10 násobnú cenu.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru