Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Výbuch v muničním skladu Vrbětice a ruští agenti

No, ten clanek taky tak trochu placa pate prez devate ...
Kdyz to dost zjednodusim:
Podle oficialni hlasne trouby se o tech dvou vi, co delali v tech Vrbeticich a u Skripala, ale nevi se co delali mezi tim a tak se ptaji, jestli je jeste nekdo nekde nevidel. To klidne muze byt, za tech par let toho mohli stihnout vic a jinde.

Stejne tak vyhosteni byli udajne ti, o kterych uz mame prokazane, ze spehovali, to, ze posledni kapkou byli ti dva (rekneme sporni) vubec neznamena, ze proti tem na ambasade ty dukazy nemame - ono ty ambasady obecne se odjakziva zabyvaly i "shromazdovanim informaci" - pokud jen domu posilali novinove vystrizky, tak ok, pokud pridavaly i informace od aktivnich obcanu, tak trochu min ok, ale co se da delat a pokud zakladaly zpravodajske a dezinformacni site, tak takovou vec neudelaji prez noc a taky jeji odhalovani je zdlouhavejsi a bezne se to resi az kdyz je ta sit dost rozkryta, nebo moc velka a otravna a zrovna se to hodi - coz je pripad tech z ambasady. Cili i "duvodne podezreni" ze to ti dva prehnali muze byt spousti pro vyhosteni jinych na zaklade "jednoznacnych dukazu" o tom, co ti jini provadeli - holt uz tim mozna prudili moc a bylo otazkou, kdy presne jim to letos zatrhneme, nikoli zda vubec. (BTW vem si, jak pri jakemkoli zadrzeni vetsi site - paseraku, podvodniku s topnymi oleji, prodejcu drog, cehokoli se vzdycky v novinach pise, ze byli delsi dobu sledovani a ze se rozpradaly jejich vzajemne vztahy - u tech diplomatu by to bylo nemlich to same)

Dlasi vec je, ze vyhosteni diplomatu neni soudni rozsudek a trest, ale oznaceni za "persona non grata" cili osoba, kterou si zde neprejeme - ze si ji neprejeme nemusi byt nutne tim, ze mame proti ni dukazy nade vsi moznou pochybnost prokazujici kriminalni chovani, ale ze to, co o ni vime a co o ni tusime, se nam proste nelibi a tak nechceme, aby tu pobyvala ve specialnim zvyhodnenem rezimu a tak ji udelenou vysadu byt v tomto rezimu proste zase odejmeme. Pokud vim, tak Rusko jako duvod vyhosteni nasich diplomatu neuvedlo nic konkretniho, jenom ze "kdyz vy takhle, tak my takhle" (coz se dalo cekat, ze neco podobneho udelaji) - tady chybi i jakakoli zminka o nejakem stinu podezreni (no samozrejme ze podezreni ma na jednoho kazdeho pracovnika ambasady, uz z titulu jeho funkce, kdokoli kdekoli na svete - ale od podezreni, k duvodnemu podezreni je daleko a jeste dal je k nejakym dukazum - u nas jim pry minimalne prokazali nejake podivnosti s bytama a vetsinu toho, co na ne vedi urcite publikovat nebudou uz proto, ze na to nejspis navaze nekdo dalsi a pujde pak lip sledovat)

Babiš si prý svůj projev určitě nepsal sám a kvůli tomu, že se dle agentury nezakládá na pravdě, v něm byly interní rozpory.

Tato veta rika, ze protoze si agentura mysli ze Babis keca tak z toho plyne, ze v konkretnim projevu jsou interni rozpory.
No, jednak ze Babis keca si mysli kde kdo, ze statnici si projevy nepisou sami, ale nekomu hodi na hlavu, co ze chteji rict, a dotycny to pak ucese, aby to bylo i z literarniho hlediska poslouchatelne je taky naprosto normalni, i blby bulvarni platek ma vetsinou nejakeho korekttora, ktery by aspon teoreticky mel hlidat shodu podmetu s prisudkem, nadbytecne opakovani slov a jine litererni prohresky - natoz osoby verejne cinne, kdyz nekde jen tak nekecaji, ale verejne projevujou. A i lez muze byt vnitrne konzistentni (Muzu tvrdit, ze jsem vcera cely den paril starou civilizaci a proto jsem se nedostal k napsani rozhorceneho prispevku o bidnem stavu dnesni zurnalistiky. Vnitrne rozporne to neni, jen je to lez. Ve skutecnosti jsem paril uplne jinou starou gamesku a nedostal jsem se k napsani pozitivne ladeneho prispevku o uzasnych dobrodruzstvich jedne z mych smyslenych postav.)

----

Takze o dukazu se rozhodne na zaklade toho clanku mluvit neda - maximalne ze dotycny poukazal na neco, co se mu nelibi a shledava podezrelym a bud on, nebo novinari se v tom prohlaseni dopustili nhned nekolika hrubych zkresleni ci omylu.
I kdyz podobnou vec jde vyslovit i o "oficialni hlasne troube" proti ktere se en clanek stavi. Holt kecaj a manipulujou do urcite miry vsichni, jenom kazdy jinym smerem.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat