Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Čínské a ruské firmy v tendru na Dukovany nechceme, vzkázali senátoři vládě

Ja jsem nerekl, ze odmitam rusko. Po technicky strance proti veverce nic nemam, to je vcelku slusnej reaktor, v tyhle generaci reaktoru rekl bych spickovej. Konstatoval jsem, ze BIS rekla s ruskem ne a vcelku to chapu, (geo)politicky je to dost spatna volba.
Francouzi maji vlastni, bohaty a velmi kvalitni program a urcite nejde rict, ze berou technologii od ruska, i kdyz nelze vyloucit, ze neco malo od nich nakupujou - ale ono u projektu takhle velkyho budou subdodavky z pulky civilizovanyho sveta u kazdyho dodavatele.
Westinghouse taky neni uplne spatnej. Co se toho paliva tyce, pokud vim zkouseli dodat nejakej MOX, coz byl asi prvni pokus tohle ve veverce palit, ale priznam se, uz jsem nesledoval jak to dopadlo - ale lze predpokladat, ze MOX neni tak super jako cistej uran - to je ale vlastnost, ne vada.
Ten clanek jsem s vypetim vsech sil precetl a je to takova zoufalost, ze mi to za detailni vyvraceni kazdy polopravdy a lzi nestoji.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat