Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Čínské a ruské firmy v tendru na Dukovany nechceme, vzkázali senátoři vládě

Než jsem stačil dopsat, někdo odpověděl, tak to doplním tady:
....
To je diskusní příspěvek, spíš OT, pod jedním článkem.
Zajímá mne, jestli ti senátoři (kolik jich bylo, a kteří, abych věděl koho příště volit) to vzkázali po zralé úvaze a předchozím prostudování všech dostupných podkladů a aspoň jedné návštěvě jaderné elektrárny nebo jestli to vyplodili automaticky, protože při každé zmínce o Rusku začnou vidět rudě.

Pracoval jsem v jedné firmě co taky dodávala nějaké komponenty do jaderných elektráren. Tuším, že technologie co tam je pochází ze Sajuzu, je s ní dlouholetá zkušenost a pokud nastane výběrové řízení a zúčastní se ho i nástupnické firmy z Ruska, už z tohoto důvodu by v tom řízení měly dostat docela malé plus. A docela malé plus by si zasloužily, pokud při výstavbě budou používat i komponenty co jim budou dodávat naše firmy. Mám zkušenost, že získat bumážku že firma může do jaderných elektráren dodávat komponenty lze až po náročných zkouškách kde tečou nejméně statisíce proudem a obtížných jednáních není žádná (_!_)

Na druhé straně názor, že teď v Rusku nemají dostatečně schopný personál by měl taky mít svou důležitost. Třeba když firma co jsem tam pracoval chtěla získat bumážku, že může dál dodávat do jaderných elektráren v Rusku, na té bumážce musela být tři razítka a tři podpisy od třech ruských úředníků. Pak mi volal někdo z jiné firmy, že by takovou bumážku chtěli získat, ale jak to udělat, když úředník co má třetí razítko a právo se na tu bumážku podepsat zrovna sedí za korupci.

Ale to páni senátoři (a asi i paní/slečny senátorky) určitě pečlivě uvážili/y než to vládě vzkázali/y.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat