Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nové nařízení a omezení pohybu osob.

Dobrý den,
už jsem z těch věčných nařízení tak zmatený, že se v tom absolutně ztrácím. Můžu tedy nyní jet na chatu, která je ve stejném okrese a totéž na chalupu, kde bydlí otec a též je ve stejném okrese?

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dle tohoto přehledu nesmíš ani na chatu ("Výlet není od pondělí dovoleno uskutečnit ani v rámci okre…
Zdenál 01.03.2021 08:26
Zdenál
ale mize. pokud byl v nedelina chate, tak tam mel trvale bydliste a do mesta jezdi jen kvuli praci 😛
Araneus84 01.03.2021 16:07
Araneus84
Zkopírováno ze stránek MVCR: V rámci okresu, ve kterém má občan trvalý pobyt či bydliště, je možné… nový
Martin HUGO 03.03.2021 12:09
Martin HUGO
Tohle se mi zdálo veselé. nový
IQ37 08.03.2021 22:25
IQ37
Dneska jsem zase někde četl, že je možné jet navštívit vlastní rektreakční objekt, pokud se v něm ne… poslední
ml1 11.03.2021 18:39
ml1

Dle tohoto přehledu nesmíš ani na chatu ("Výlet není od pondělí dovoleno uskutečnit ani v rámci okresu") ani na chalupu za otcem, leda by se jednalo o zajištění jeho nezbytných potřeb ("Návštěvy příbuzných včetně těch, kteří bydlí ve stejném okrese, nejsou možné, pokud nejde o zajištění jejich nezbytných potřeb nebo jejich doprovod například k lékaři nebo na úřad")

Zkopírováno ze stránek MVCR:

V rámci okresu, ve kterém má občan trvalý pobyt či bydliště, je možné se pohybovat za výše uvedenými účely, třeba do zaměstnání nebo za vzděláváním, bez zvláštního dokumentu. Uvnitř okresu je také možné jet v nezbytně nutném počtu osob na nákup a v rámci jedné domácnosti do vlastního rekreačního objektu. Další činnosti jsou možné jen v rámci obce, kde má občan trvalý pobyt nebo bydliště a občan při nich nesmí překročit území obce. Jde např. o vycházku do přírody a parku, sportování, venčení psů. Venčit psa po 21. hodině lze pouze do 500 metrů od bydliště. Pokud nejde o zajištění nutné péče nebo nezbytných potřeb, jsou i v rámci okresu krizovým opatřením zakázány také návštěvy příbuzných.

Dle mého tedy s manželkou jet můžem.

Dneska jsem zase někde četl, že je možné jet navštívit vlastní rektreakční objekt, pokud se v něm nebude vyskytovat více domácností, nebo tak nějak. Jinde jindy zase říkali, že by se neměl překračovat katastr obce.
Ale oni toho říkají a píšou (a neni nikde psáno, že to je pravda), že se v tom už snad nikdo nevyzná.

Jezdím vlakem a na něm jsou stále ty staré cedulky ve smyslu: Zakrývejte si nos a ústa čímkoliv. Tedy asi není nutné mít miniaturní roušku ani respirátor, stačí šála nebo šátek. Prostě je v tom guláš.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru