Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Proč nebojujete proti covid-19?

Já se sice držím svého názoru, že v Česku se opatření moc nedodržují, že lidi hledají kličky, jak je obejít - ale přesto začínám připouštět i další vlivy (kromě toho, že A.B. to totálně po…kakal loni na konci léta, když zrušil IMHO rozumná Vojtěchova opatření). Největším problémem asi bude - jak jsem už někde psal - nedostatečné a pozdní testování "podezřelých". A ihned za tím jde ruku v ruce problém ten, že lidi nehlásí podezřelé (kvůli výpadku příjmů v karanténě), firmy také nechtějí, aby jejich zaměstnanci marodili (dle nich "váleli se doma").

Kdyby stát lidem platil karanténu ve výši jejich průměrné mzdy, byla by situace podle mě mnohem lepší. Nemocní s minimálními příznaky by nelezli do práce, jejich přínos na výši "R" by byl určitě nižší. Ano, zvedl by se křik, proč tak velkou náhradu jen za covid, proč ne za rakovinu, kopřivku, horečku omladnic. A asi by se našli i spekulanti, kteří by se "za průměr" nechali do karantény poslat i "jen tak" (Franto, nahlaš i mě, nechce se mi chodit do fachy).

Podle různých odborníků i ten lockdown od 1.3. je bezzubý. Jak nemusím ČSSD (=nepřátelé OSVČ, horší v tom jsou již jen odboráři), tak se mi líbí jejich návrh: buď povinné testování - nebo průmysl/konkrétní firmu zavřít. Samozřejmě s příslušnými náhradami. Takhle získá covid další týden, a pak se opravdu mohou nemocnice položit a nepřímých úmrtí může být klidně násobně více než na koroňáka. Do týdne stejně ten průmysl locknou. Obávám se ale, že to už budeme na číslech vysoko nad 20k new cases denně.

----
Nad rámec tohoto tématu si dovolím zaspekulovat o schodku rozpočtu 2021: 800mld. Pokud nenastane podzimní vlna 2021.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat