Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Blatný: Není možné naložit vakcíny do auta a rozvážet je po městě

Připomněl jsi mi co mi ještě před plyšákem říkal jeden voják z povolání.
Do nějakého vojenského podniku byl zakoupený nějaký drahý stroj nebo přístroj. K provozu potřeboval asi dvě stě litrů nějakého speciálního oleje. To nebyl takový problém - na dvanáctsettrojku naložit sud a zajet do Slovnaftu.
A teď ty problémy nastávají.
Ten stroj přišel někdy v listopadu. Kdyby se olej hned koupil, než by přišla faktura k proplacení, byla by půlka prosince, to už konta ze kterých by se to mohlo proplatit jsou uzavřena. Nová konta budou otevřena v půlce ledna, mezitím uplyne doba splatnosti faktury a prodejce napaří penále za pozdní splacení. V armádě se něco takového řešilo jako škoda, musel být určen konkrétní viník a to penále uhradit. Ale protože se do toho nikomu nechtělo, tak se ten olej koupil až v lednu, stroj zatím stál a záruční doba vesele běžela.

Nebo co se tehdy stalo mně:
Řešil jsem nějaký elektronický přístroj, měl se tam použít integrovaný obvod, Tesla ho nedělala, měl se brát pro výrobu ze Sojuzu. Pro vývoj jsem dostal brouka TI, s tím to šlo. Ale s těmi sovětskými byly problémy. Zjistil jsem, že stejné brouky mají v nabídce Maďaři, tak jsem si je objednal. Samozřejmě to muselo jít přes PZO, tam udělali VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ, podle jejich kritérií jim vyšly lépe ty sovětské, tak jsem místo těch objednaných maďarských dostal zase ty sovětské.
Na tuhle příhodu si vzpomenu, když se doslechnu, že se pořádá nějaké výběrové řízení, nedej Bože, když se do toho zamotá ÚOHS, ty bych rovnou poslal dělat něco užitečného.
:-(:beer:

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat