Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Maturitní vysvědčení - známky (důležitost)

Zajímalo by mě jen tak pro zajímavost, jak to funguje pak při pohovorech nebo při zápisu na vysoké škole, když dotyčný uchazeč o práci ukáže například zaměstnavateli maturitní vysvědčení se všema čtyřkama jestli to ovlivňuje přijetí do zaměstnání, nebo když se přijatý student na VŠ musí předložit maturitní vysvědčení taky se 4 jestli to může při zápisu způsobit komplikace před zahájením studia.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nikoho to nezajímá. Na VŠ se do přihlášky píšou známky ze střední školy (tušim poslední 3 pololetí)… poslední
ml1 09.02.2021 15:46
ml1

Nikoho to nezajímá. Na VŠ se do přihlášky píšou známky ze střední školy (tušim poslední 3 pololetí) a to se může stát součástí kritérií, která se hodnotí při přijímacím řízení (třeba do nějakého průměru známek se nemusí dělat přijímací test). Ale maturitní vysvědčení si jenom odfajfkujou, možná si opíšou známky, ale je to jinak každému jedno.
Jak je to se zaměstnáním nevím, já předkládal vysokoškolský diplom a myslím, že ho nikdo ani nečetl (a pokud četl diplom (tedy to, kde se píše, že jsem dne toho a toho úspěšně zakončil studium) tu přílohu, kde jsou vypsané známky na sto procent nikdo nečetl). Předpokládám, že s maturitou to asi bude stejné jen s tím rozdílem, že ty známky jsou přímo na tom vysvědčení. Pokud je to nějaké místo, na které je "tlačenka," možná to může sehrát roli, ale spíš o tom pochybuju.
Když si tak vzpomínám, tak se to předkládalo u přijímaček, ale jestli to někam započítávali, to fakt nevim. Jisté je to, že přijali všechny, kdo splnili kritérium 50% bodů (což bylo méně lidí, než byla kvóta; ono se jich zase tolik nehlásilo). Jak by to bylo na škole, kde berou třeba 20 lidí z 500 se neodvažuju předpovídat, jestli by to někam nepočítali (na takovou školu se ale čtyřkaři nehlásí). Ale u zápisu, pokud je už člověk přijatý je to každému úplně jedno. Horší je to pak po konci semestru se známkama ze zkoušek, známka 4 se na VŠ jmenuje nedostatečná (teda pokud to neni F tam kde se přešlo na stupnici A-F).

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru